75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה תכנון אימון 19.05.08- פרוייקט "חזרה לאחור"
דיון

תכנון אימון 19.05.08- פרוייקט "חזרה לאחור"

8 הודעות 61 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
כפי שחלקכם יודעים, בהנהלה הוחלט כי החל מהאימון הבא 19.05.08 אנו נתחיל בסדרה של אימונים אשר מיועדים לחזרה על החומר שנלמד בטייסת עבור חבר'ה ותיקים שכבר שכחו ולימוד מחדש של אותו חומר עבור חבר'ה "חדשים" אצלנו בטייסת . לפני כל אימון נכתוב בתכנון אימון את סיכום החומר שיילמד בשיעור הבא בתמצית (אתם צריכים לקרוא את זה לפני שאתם מגיעים לאימון) וכשאתם מגיעים- תשאלו שאלות ואור ואני נעביר לכם את ההדגמות ואת האימון. כל שבוע מישהו אחר יסכם את הנושאים שצריך ללמד באימון הבא.

באימון הזה אנו נעבור על פולניה רגילה (פולניה סימטרית), מדוע נשתמש בפולניה אנרגטית, שימוש בבידוד ומאפייני הבידוד.

פולנייה רגילה (סימטרית ) :

לפני הכל, נדגיש שלרוב כדי להיכנס למצב של פולניה (שאותו מייד נסביר ) אנחנו נעדיף להיות במבנה רוחבי (מבנה להגנה) שבו אנו יכולים לראות את השש אחד של השני בצורה הכי טובה שיש. במצב של זוג אשר נמצא בטיסה ומזהה בודד או זוג מולו הוא יפתח לפולנייה. פולנייה (הנקראת באנגלית Bracket ) היא מצב בו שני האלמנטים פותחים רחב יותר את המבנה מהיריבים שלהם (לא רחב מדי) וברגע שהם חולפים את היריבים שלהם הם סוגרים אחד לכיוונו של השני.

לדוגמא- אם אני ואור טסים ביחד במבנה מול אייל ושמוליק- אני אפתח לימין, אור לשמאל וכאשר אני אחלוף את האויב שמולי (אייל ) רק אז אני אסגור לכיוונו של הווינגמן שלי שחלף את האויב שמולו (שמוליק).

הרעיון הוא שנוצרת פה תנועה של צבת (או מלקחיים איך שלא תרצו) אשר בעצם לוחצת את היריבים ומשאירה את הזוג במצב של מודעות מצבית גבוהה מול היריבים שלהם.

דגשים מיוחדים לפולנייה הרגילה (סימטרית ):

1) את הפולניה אנחנו לא נפתח מוקדם מדי. רק ברגע שאנחנו נמצאים במרחק של 4-5 ק"מ מהיריבים שלנו אנחנו נפתח לפולניה. מוקדם מדי עלול לפזר את המבנה .

2) לאחר החליפה הראשונה נוצרת מצב של חליפה שנייה שהיא כבר חליפה חמה. אנחנו , כטייסי 101, נעדיף לא להיכנס למצבי HeadOn אחד מול השני כי זה מצב מאוד מסוכן. ברגע שאתם מגיעים למצב כזה דחפו סטיק הצידה ולמטה ותימנעו מה-HeadOn.

3) אם אנחנו נקבל שש אחרי החליפה הראשונה, כלומר אותו אחד שחלף אותנו פשוט טס ישר ונתן לנו שש- אנחנו נעלה לו על השש רק אם קיבלנו הסכמה על כך מהמוביל שלנו. יכול להיות שזה לא עדיף מבחינה מרחבית ולכן לא שווה לקחת באותו רגע את השש ועדיף לצבור גובה.

4) במקרה שאנחנו מגיעים פנימיים בחליפה, אנחנו נצא החוצה ונחזור פנימה. רק אם אנחנו פנימיים ואנחנו יודעים שאנחנו ביתרון אנרגטי על היריב שלנו (לא חייב להיות גובה, גם מהירות ) אז אנחנו ניכנס פנימה למרות שאנחנו פנימיים. עצם זה שאנחנו נכנסים פנימה אם אנחנו פנימיים אנחנו נותנים שש ליריב שלנו ומקצרים לו את הדרך להפלה המהירה.

מדוע נבחר בפולנייה אנרגטית (עלייה לאנך תוך כדי הצלבה) :

כאשר נבצע את הפולנייה דרך האנך, כלומר הצלבה רגילה אך תוך כדי עלייה לאנך הינה מבוקשת ואף הכרחית בקרבות הזוגות שאנו מבצעים. זוג שמקיים את פתיחת המבנה ל"פולנייה" ועושה זאת דרך האנך למול זוג שמבצע את האנך בצורה רגילה כלומר במישור האופקי, יקבל יתרון אנרגטי גדול על הזוג אשר לא עלה לאנך.
באימונים הבאים ננסה לשים דגש על פתיחה למבנה והתחלת תרגיל הפולניה תוך כדי עלייה לאנך וצבירת יתרון אנרגיה.

אנחנו תמיד נשאף להגיע ליתרון אנרגטי על היריבים שלנו. ברגע שאנחנו ביתרון אנרגטי על היריבים שלנו אנחנו נשתדל להישאר צמודים אחד לשני כדי לעזור אחד לשני במצב שעולים עלינו ל-snapshots. והפוך, אם אנחנו הזוג הנמוך אנחנו נשתדל להתרחק אחד מהשני כדי לצבור מהירות ולנסות לעלות ל-snapshots מהירים.

בידוד ומאפייני הבידוד :

לפעמים אנחנו נעדיף להתמקד על אחד מהטייסים היריבים שמולנו על מנת להגיע להפלה מהירה ולנסות להגיע למצב של 2על1 כמה שיותר מהר במהלך הקרב. לכן אנחנו נשתדל ללכת שני המטוסים על מטוס אחד. כלומר מטוס אחד ממשיך עם המטוס שחלף אותו (ממשיך איתו קצת אגרסיבי) והשני סוגר פנימה.

ישנם שני מאפיינים לבידוד שרק כך נוכל ליצור בידוד מושלם :

1) ההנחה הבסיסית אומרת שאם פותחים את המבנה כמה שיותר רחב אז סגירת המבנה לאחר החליפה תתבצע בצורה יותר טובה. אך אם נפתח את המבנה יותר מדי אנחנו נגיע למצב שבו המרחק בין בני הזוג יהיה כל כך גדול שהבידוד יהיה כמעט בלתי אפשרי.
לכן, מצב שבו פותחים את המבנה הוא טוב אך השאיפה היא לא לפתוח אותו יתר על המידה.
זהו תנאי מספיק אך לא תנאי הכרחי.

2) על מנת לבודד אחד מבני הזוג האויבים, צריך לראות שהטייס שרוצים לבודד אותו מתחיל קרב עם הטייס שחלף אותו ולא סגר את המבנה לכיוון ה-Wingman.
כך ניתן לבודד את הטייס בצורה טובה. אם הוא לא מתחיל קרב קיים סיכוי שהוא יעשה Headon עם אחד מהאוייבים ויפגע בו.

שני התנאים הללו מאוד חשובים להבנה. אם הם לא מבוצעים בצורה טובה קיים סיכוי מאוד גדול שהבידוד לא יבוצע בצורה טובה.

יש לזכור ! בידוד אינו שווה לגרירה. גרירה היא דבר שיילמד רק בהמשך ולכן עליכם להתמקד בעיקר בבידוד עכשיו ולא להתבלבל בדברים אחרים .

זה החומר שאתם צריכים ללמוד לקראת אימון הבא. במקרה של שאלות דחופות, תוכלו לפנות אליי או אל אור במסנג'ר ובאימון עצמו אנחנו כבר נעבוד על החומר הנלמד בצורה יותר דקדקנית .

בברכה,

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
זוג שמקיים את פתיחת המבנה ל"פולנייה" ועושה זאת דרך האנך למול זוג שמבצע את האנך בצורה רגילה כלומר במישור האופקי, יקבל יתרון אנרגטי גדול על הזוג אשר לא עלה לאנך.

לדעתי צריך להיות:
זוג שמקיים את פתיחת המבנה ל"פולנייה" ועושה זאת דרך האנך למול זוג שמבצע את ההצלבה בצורה רגילה כלומר במישור האופקי, יקבל יתרון אנרגטי גדול על הזוג אשר לא עלה לאנך.

מעבר לזה - יש כאן לדעתי הרבה חומר לכסות. מוזכרים כאן בנשימה אחת הפולנייה, פולנייה הפוכה, פולנייה אנרגטית ובידוד. אם אנחנו מתכוונים להעביר תרגול על כל אחד מהמצבים, ייתכן וידרשו יותר ממפגש אחד כדי שכולם יספיקו להשתפשף כראוי.
הייתי מציע להתמקד תחילה רק בפולנייה ופולנייה הפוכה, כי זה מצב אוטומטי שנקבע בעיקר לפי מי חלף פנימי לעומת חיצוני. לבצע כמה תירגולים על יבש כך שכל הזוגות יצליחו להפנים לעומק את צורה ההגעה למפגש, את זיהוי טווח הפתיחה המתאים כדי להימנע מריחוק, ואת מהלך הסגירה וההצלבה. לאחר מכן להוסיף תרגילים על רטוב כדי להראות לכולם את היתרון בכל מצב.

בנוסף חשוב להוסיף - נושא הדיווחים מאוד מאוד חשוב ברגע החליפה - להודיע האם עברת פנימי\חיצוני, האם אתה מקפל פנימה או יוצא החוצה בהתאמה, להודיע מי חלף מולך ולמי יש יתרון גובה\אנרגיה להערכתך - כל אלה יעזרו מאוד למוביל הזוג לנתח ולתכנן את המהלכים הבאים ולהגדיר לך אל מי אתה הופך\נשאר וכו'. זה חייב להיות דיווח מאוד קצרצר בסגנון:
"חלפתי פנימי\חיצוני, אני פונה פנימה\החוצה יש לי יתרון\חסרון גובה" - זהו. לא יותר ולא פחות.

במפגש הבא יהיה אפשר להמשיך לפולנייה האנרגטית ולבידוד.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
נראה מעולה, גיא.

דעתי על כמה נקודות:

שמוליק - אם כבר, הסדר שכדאי לעבוד בו הוא פולניה רגילה -> ביצוע פולניה רגילה בצורה אנרגטית -> בידוד -> פולניה הפוכה. הסוויץ' בתפיסה הוא לא בין ביצוע אופקי לביצוע אנרגטי של הפולניה אלא בין פולניה רגילה לפולניה הפוכה. אני קצת עייף, אבל לדעתי גיא גם לא הזכיר כאן עדיין פולניה הפוכה???

כלומר, האימון הראשון צריך לכלול את הפולניה כולל "פולניה אנרגטית" (הצלבה דרך האנך - אין טעם להתעכב הרבה על הצלבה אופקית כי כמעט אף פעם לא נבחר להשתמש בה והיא לא מוסיפה משהו מבחינת תפיסה והבנה). כמו כן צריך להסביר את הבידוד אך התרגול שלו לא צריך להיות חלק מרכזי באימון הראשון, אלא אם כן מספיקים בקצב טוב מאוד. חשוב מאוד לשים לב לנושא של מבט אחורה של כל אחד מבני הזוג מיד לאחר החליפה, דיווח של מה שהיריב עושה, וקבלת החלטות נכונה במהירות לגבי אופן המשך הקרב. את האימון השני שווה להקדיש כולו לתרגול נוסף של קרבות זוגות בתקיפה מדורגת עם תמרון פותח של פולניה אנרגטית, ולתת הרבה תשומת לב לנושא הבידוד.

בעניין הבידוד - הבידוד יהיה אופטימלי כאשר שני היריבים ביצעו פניה אגרסיבית ל-1 על 1 עם מי שחלף אותם, ולא רק אחד מהם. במידה ורק אחד מהם ביצע פניה אגרסיבית, הייתי ממליץ לבודד דווקא את בן הזוג שלו - זה שלא עשה את הטעות - זאת מפני שמי שפנה אגרסיבי עכשיו יתקשה לחזור לקרב במהירות ולעזור לבן הזוג שלו. ניתן לבצע במצב הפוך אבל זהו מצב מעט שונה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#4 · לפני 18 שנים
כמה הערות לגבי מה שכתבתם-

תחילה, לא דיברתי על "פולנייה הפוכה" כיוון שבאימון הבא אנחנו נעסוק אך ורק בפולנייה רגילה (סימטרית ואנרגטית). הרעיון הוא לסגל את הטייסים כבר מראש למצב של פולנייה אנרגטית שתמיד נשאף דרכה לעלות לאנך ולא לעבור תחילה דרך פולנייה במישור האופקי כיוון שאין טעם ללמוד אותה אם אינה מועילה.

מבטים לאחור, דיווחים וכו' אלו חלק מהדברים שיצוצו במהלך ההדגמות שאנחנו נעשה. אין כל כך על מה לדבר פה לגבי דיווחים חוץ מדבר אחד בסיסי שנלמד אצלנו בטייסת.

ישנם שני דיווחים עיקריים שאיתם אנחנו נשתמש:

"אויב על השש"- האויב נמצא על השש של הווינגמן שלנו אבל במרחק גדול מאוד ולא מסכן בצורה ממשית.

"אויב על השש, שבור ! " - האויב נמצא על השש וכבר בטווח ירי על הווינגמן שלו, עלינו להזעיק אותו לשבור מיידית.

כמובן שאנחנו לא נסתפק בהודעות הלקוניות האלו אלא גם נגיד לווינגמן שלנו מה לעשות על מנת שאנחנו נוכל לנקות אותו כמה שיותר מהר אך אלו הן ההודעות הבסיסיות אשר עליהן אנו נעבור.
כמובן שעניין הדיווחים במהלך קרב, שמירת קשר עין עם היריב ועם הווינגמן חשובה אך אין מה להרחיב עליהם אלא רק במהלך ההדגמה.

לעיתים במהלך הבידוד, אנו ניצור בכוונה קרב אגרסיבי עם היריב שמולנו על מנת לבודד אותו ולנסות למשוך אותו אלינו למצב של 1על1 עד שהווינגמן שלנו מגיע ועוזר לנו איתו. כמובן שאת כל זה אנחנו אך ורק אם אנחנו רואים שיש לנו את שני התנאים המתאימים לבידוד.

לרוב את הבידוד אנחנו נעשה אם אחד מהאויבים יוזם קרב בודדים ואז אנחנו נשתדל דווקא לבודד אותו ולא את הבן זוג שלו כי בינתיים הבן זוג שלו נמצא רחוק מאוד ולא מאיים ונמצא במצב שלא יכול לעזור לווינגמן שלו כנגד שני אויבים .

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

#6 · לפני 18 שנים
Hedgehog כתב/ה:כאשר שני בני הזוג חולפים פנימית, ויוצאים החוצה, זה לא נקרא פולנייה הפוכה?
אם לא, אז יש לי חור גדול בהבנה.....

קצת יותר מורכב מזה אבל זה הבסיס .

IAF.101~Maverik

#7 · לפני 18 שנים
Maverik כתב/ה:kרוב את הבידוד אנחנו נעשה אם אחד מהאויבים יוזם קרב בודדים ואז אנחנו נשתדל דווקא לבודד אותו ולא את הבן זוג שלו כי בינתיים הבן זוג שלו נמצא רחוק מאוד ולא מאיים ונמצא במצב שלא יכול לעזור לווינגמן שלו כנגד שני אויבים .

אפשרי לבודד את מי שיוזם קרב בודדים אגרסיבי, אך ניתן גם, ואולי זה אף יותר טוב, לבודד את בן הזוג שלו. קרא את התגובה שלי. למעשה אם אתה תוקף את זה שפנה אגרסיבית אתה מסבך את הזוג שלך טיפה יותר מבחינה מרחבית ואנרגטית. אם אתה תוקף את היריב שהלך אנרגטי יש לך סיכוי קצת יותר טוב לשמור על הפער לעומת בן הזוג שלו. אבל שוב - יש כאן גם צד הפוך, כי הרבה פעמים יקח יותר זמן להפיל את האנרגטי מאשר האגרסיבי או שזה יזמן הד-אונים שהם כמובן מסוכנים. ככה שניתן לבצע בשתי הדרכים. וכאמור, המצב האופטמלי לבידוד הוא כששני האויבים הלכו אגרסיבי.

מעבר לזה מסכים עם מה שכתבת ומחזק מאוד את הנקודה של ההבחנה בין "אויב על השש" - דיווח אינפורמטיבי יותר שנועד לחזק את המודעות המצבית, ו"אויב על השש, שבור!" - רמת סכנה גבוהה, יש לבצע מידית. ה"שבור" יכול ממש להכריע קרב לכאן או לכאן לפעמים.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#8 · לפני 18 שנים
אני מזכיר לכולם-

הפרוייקט הזה הוא נועד בשבילכם. כיוון שאתם טענתם שאתם לא מספיק מעורים בחומר של הטייסת החלטנו לחזור על הכל מהתחלה. אני מבקש מטייסי הטייסת להגיע לאימון זה ואם לא מגיעים אז להודיע ולנסות להשלים את החומר. אנחנו לא נחזור על החומר כל אימון מחדש, אך יהיו אימונים שאנחנו נעשה אותם מספר פעמים כדי לראות שכולם הבינו והפנימו.

בברכה,

IAF.101~Maverik

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.