104 חברים מחוברים
1 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 1 y
בית פורומים טייסת 108 העילית הצעה לשיפור אופן התחקיר
דיון

הצעה לשיפור אופן התחקיר

5 הודעות 28 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
אני חושב שיש לשפר את כל תצורת התחקיר...
עם אנו נבחן תחקיר צהלי אמיתי הוא מבוצע מול הסרטים בנוכחות כל המשתתפים, בשלב הראשון כל משתתף (שאינו מפקד הפעולה/טיסה) נותן את לקחיו לגבי תיפקודו ולאחר מכן את לקחיו לגבי במשימה כולה - אופן המשימה, חבריו למשימה ודרג הפיקוד במשימה, לאחר מכן המפקד מעביר את לקחיו על המשתתפים ומבקש את תגובתם והסבריהם.
בנוסף אני חושב שאת התדריך יש לבצע מיד לאחר הטיסה כשהכל טרי בראש.
לדעתי ככה צריך לבצע זאת בעתיד, תנו דעתכם.
#2 · לפני 18 שנים
לגבי המיידיות אני מסכים - התחקיר הוא חלק בלתי נפרד מהמשימה בדיוק כמו התדריך לפני והטיסה עצמה.

באופן כללי הדרך בה אמורים לעשות תחקיר לאחר המשימה היא כזו שלכל חברי המבנה יהיה את האקמי של המשימה וכולם בו זמנית עוברים עליו וכשעולות נקודות לבדיקה/הבהרה דנים בהן ממש כמו בתחקיר אמיתי בח"א. ההבדל היחיד הוא שאי אפשר בפלקון שכל חברי המבנה יראו בו זמנית את הסרט כמקשה אחת.
Tolko
טייס סדיר
טייסת 108 "העילית"
#4 · לפני 18 שנים
אין חשיבות אצל מי מוקלט הסרט. הוא צריך לשלוח אותו לחברי כל הטיסה ואז עוברים עליו ביחד. בכל מקרה, מיד לאחר הטיסה כל אחד צריך להעלות את המסקנות שלו ובסוף המוביל מסכם, כפי שאמרת. בסוף הוא כותב דו"ח מוביל על פי התחקיר הזה. ככה עשיתי את זה בחודש האחרון וככה זה צריך להעשות - מובילים לתשומת לבכם.
#5 · לפני 18 שנים
רות.

אני בהחלט מסכים שדו"ח המוביל ייכתב רק לאחר תחקיר של כל חברי המבנה.

לגבי תחקיר מייד לאחר טיסה. זה בהחלט מאוד רצוי ויש להשתדל לעשות כן.
אבל , לפעמים טיסות יכולות להתארך ( אלוהיי הפאלקון) , מה שיכול להוות בעיה של זמן.
בכל מקרה אם אחד צריך ללכת מתוך רביעייה, השלושה יישארו לתחקיר , והמוביל ישלים עם מספר 4 למחרת.
Peten

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.