109 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת 14.04.08
דיון

סיכום אימון טייסת 14.04.08

4 הודעות 39 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:

א"א זוגות-ספיטפיירים

א"ק -ספיטפיירים

נוכחים באימון:

IAF.101~Slash, IAF.101~SchniX, IAF.101~Nightbird, IAF.101~NightHawk, IAF.101~Hedgehog, IAF.101~Maverik

אורחים: IAF.116~Setup, -=FA=- StrFightr, JuGr_FoxBat

מהלך האימון:

א"א זוגות בשימוש בספיטפיירים

א"ק- תקיפת שהייה בשימוש בספיטפיירים

מסקנות וסיכום האימון :

1) ראשית, אני מאוד שמחתי לראות באימון האחרון- אימון אקטיבי לחלוטין שבו השתתפו הרבה מאוד חבר'ה (מהטייסת וגם אורחים שהצטרפו אלינו- לצפות ולטוס). אין ספק שבאימונים מרובי משתתפים, הדגש ששמים על כל אחד ואחד באופן פרטני פוחת אבל הדגש על עבודה כטייסת עולה ועולה .

המשיכו בהגעה המתמדת !

2) בפעם האלף ואחת- מי שלא יכול להגיע לאימון מתבקש להודיע. הגעה באמצע האימון בלי הסברים מוקדמים, נחשבת בעיני כסוג של התפרצות לדלת פתוחה ואני לא אסכים לכך. אני בטוח שמי שיודע שאני מדבר עליו- מודע לכך ויפנים את הלקחים לעתיד- העונשים רק יילכו ויחמירו!
הסטנדרטים בטייסת 101 הם מהגבוהים שיש לגבי הגעה לאימונים ואנחנו מתבקשים מכל אחד שעמד מאחורי סטנדרטים אלו שלא יחרוג מכך.

3)במהלך האימון היו מספר טעויות שחזרו על עצמן שוב ושוב ושוב וגרמו למספר קבוצות ליפול במהלך קרב.

-הטעות הכי מרכזית במהלך הקרבות הייתה הריחוק במהלך קרב. הקרב הראשון שנעשה (שמוליק ואייל נגד מייק ולידור) היווה דוגמא מעולה בשביל זה. שמוליק ואייל שמרו על קרב אנרגטי By the book , לידור ומייק שמרו על המבנה בצורה די יפה והזהירו אחד את השני בצורה מעולה אבל הריחוק בין שני המבנים היה גדול מדי ואי אפשר היה לחפות על הנזק .
ברגע שהזוג רחוק אחד מהשני קורה מצב כזה שעד שאחד נכנס לנקות את השש של הווינגמן שלו בזמן הזה הוא כבר חוטף כמה כדורים ומסיים את הקרב מבחינתו. ולכן, חשוב מאוד לא להתרחק יותר מדי אחד מהשני ואם יוצרים יתרון אנרגטי כזוג- לשמור עליו בשבע ידיים ומעבר לזה להתמקד בעיקר בתחילה במטוס הגבוה (כפי שאני ואור הדגמנו בקרב שלנו ) ולעשות עליו תקיפה כפולה או מדורגת כאשר אנו שמים עין על הטיס הנמוך שלא ייצא ויצבור גובה.

חשוב מאוד לשים לב לא להתרחק יותר מדי אחד מהשני כי אז אנחנו יוצרים יותר מדי קרבות של אחד על אחד שאנחנו לא רוצים להגיע אליהם.

- שוב אני אגיד את זה- כאשר אנו חולפים פנימיים בקרב מול האויב שלנו, לרוב אנחנו נצא החוצה וניכנס פנימה ולא נשבור פנימה ישר. אנו נשבור פנימה ישר רק כאשר יש לנו יותר אנרגיה יחסית מול האויב שמולנו. לרוב אנו נשבור החוצה וניכנס פנימה.

תדמיינו לעצמכם מה קורה לכם בקרב אוויר של אחד על אחד- בקרב אחד על אחד שני המטוסים לרוב פונים לאותו צד. בקרבות סילוניים אנחנו מדברים בעיקר על פניית nose to tail ו- nose to nose. במצב שאנו סוגרים פנימה בקרב אחד על אחד כאשר אנחנו ה"פנימיים" אנחנו בעצם נותנים את השש שלנו במתנה ליריב והוא חייב יהיה לנצל את המתנה.

שימו לב לזה!

- קרו מצבים בקרבות האלה שחבר'ה לא שמרו יותר מדי על האנרגיה שלהם והלכו אגרסיבי. מלבד הקרבות האנרגטיים שהתרחשו בתחילת האימון, חבר'ה התחילו לאבד קצת סבלנות בגלל גאנרי או משהו בסגנון והתחילו לחפף בעניינים ולהיכנס אגרסיבי וע"י כך הם איבדו את המודעות המצבית שלהם. המודעות המצבית היא חלק מאוד חשוב בקרב, ושמתי לב שהרבה מאוד פעמים חבר'ה פשוט מאבדים את הראש ונכנסים על מטוס כאשר יש להם בעצם מטוס על השש. אתם צריכים להיות מאוד מודעים לאנרגיה שלכם ולאנרגיה של היריב שלכם . אם יש מישהו מעליכם (גם אם נשארתם לבד מול שניים) תנסו ללכת לקרב אנרגטי מעל שני החבר'ה ולדבוק בו- לחסל את הגבוה קודם ואז את הנמוך.

- שוב פעם- חשוב לדווח ולהיות בקשר רציף במהלך הקרב עם הבן זוג שלכם. לפעמים חשוב להגיד לזוג שלכם (כמו שאני אמרתי לא פעם לאור )- "השש שלך נקי, תמשיך" או "אתה נקי, אף אחד לא מסכן אותך" כדי להרגיע את העניינים ובעצם להודיע לווינגמן שלכם שהוא נקי ואתם דואגים לקרב.

כפי שאמרנו באימונים האחרונים- ישנן שתי צורות להודיע אם יש למישהו מטוס על השש ובנוסף להודיע לו אחרי שהוא עוזב אותו. שימו לב לדיווחים ולהיות בקשר עין קונסטנטיבי עם הקרב כדי לא להפסיד את הקרב על שטויות .

-אם אנחנו יוצאים ביתרון על האויב שלנו לאחר החליפה והווינגמן שלנו בחיסרון כמובן שאנחנו נלך לעזור לווינגמן שלנו (אלא אם כן יש לנו שוט קצר ומהיר על אותו אויב שחלפנו) אך תמיד נשאף לעזור לווינגמן שלנו כאשר הוא בצרה.

4) העבודה בא"ק, למרות שלהרבה חבר'ה זה היה קצת חדש וקצת רענון של דברים, הייתה מעולה. הבסיס הושמד תוך ממש מספר דקות כאשר החבר'ה הקפידו על הכללים וטסו בצורה יוצאת מן הכלל ושיעור האבידות שלנו היה די נמוך . (שמוליק חטף נ"מ ומייק התרסק).

תמשיכו כך !

ברכות,

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
3) בניגוד לפולנייה הרגילה, שבה יש לי פחות או יותר תמונה של מה כל אחד מהזוג אמור לעשות, בפולנייה ההפוכה אין לי כל-כך הבנה של מה לעשות חוץ מאשר לחלוף החוצה בצורה אגרסיבית-אנרגטית - כלומר מה בדיוק צריך להתבצע אח"כ?

מה שעשיתי עד היום כשגיליתי שאני חולף מבפנים זה פשוט להמשיך את כל הפנייה החוצה למשך כל ה 360 מע', ואז לנסות לחבור לבן-זוג. מה שזה גורם בעקיפין זה הריחוק ממנו וחוסר יכולת לבוא מהר לעזרתו אם צריך, אבל מעבר לזה זה גורם ישירות לניתוק קשר עין מלא איתו ועם האויב שבא מולו למשך זמן די ממושך. נראה שזה מעין פועל יוצא של התמרון - הוא פשוט מאלץ ריחוק מבן-הזוג בניגוד לפולנייה הרגילה שמאפשרת התקרבות מייד אחרי החליפה.

עוד משהו בפולנייה ההפוכה שמבלבל אותי - בניגוד לפולנייה הרגילה שבה אפשר ללכת על חליפה אנרגטית מלאה, הפוכה צריך לבצע חליפה אגרסיבית לגמרי או אגרסיבית-אנרגטית, מה שמביא בפועל לחסרון גובה\אנרגיה, ואולי, רק אולי, ליתרון זויתי קצר טווח. זה קצת מכניס אותי לחסרון למשך כל הקרב למעשה - אני כל הזמן נאלץ למצוא דרכים לשחזר יתרון גובה\אנרגיה ויש לי מעט מאוד אפשרויות לבוא לעזרת הבן-זוג.
מה שנותר הוא פשוט להיות צלף מהדרגה העליונה ולהיות מסוגל לנצל את היתרון הזויתי בזמן הקצר ביותר לפגיעה. אם לא עשיתי את זה מיידית - אכלתי אותה בעיקרון.

מה שראיתי בנוסף - יכולות מקלענות נמוכות מובילות להתמשכות מיותרת של הקרב, ובעקבותיה לכל מה שגיא ציין כגון "חיפוף", אגרסיביות מיותרת, איבוד מודעות מצבית, והתעלמות ממטוס על השש, ובנוסף למספר התחלפויות מיותרות בעמדת ההובלה והיתרון - קרב ממשוך הוא מתכון לאסון - קרבות כאלה צריכים להסתיים בזריזות ולא להתמרח - גם בגלל הסכנה שבמקרים של קרבות מרובי משתתפים יזעיקו עלינו מטוסים נוספים. זה לא שאני טוב בזה, רק שראיתי שזה די משותף לרובנו 🙁

הודעות על שש - צריך ללמוד לזהות את מידת האיום כשיש מישהו על השש של בן-הזוג - לפעמים הוא יותר קרוב ממה שנדמה וכדאי לתת אזהרה לשבור מספיק מוקדם.

5) א"ק - בניגוד למה שאמרתי שבוע שעבר, במקום להמשיך לבצע פניות ברדיוס בטוח מספיק, אבדתי את ההקשבה לכמה שניות כשהייתי בטוח שבן-הזוג שלי ניסה להודיע לי משהו ואז היית מאוד מרוכז בלהקשיב ואז פשוט טסתי ישר לכמה שניות ארוכות - הנ"מ הכבד לא בזבז זמן ותוך 3 יריות הוריד לי לגמרי את כל הכנף הימנית. הספקתי לראות שתי התפוצצויות לא ממש קרובות, ואז בום!!!!!, ונגמר.
בקיצור - לא לתת פתרונות ירי פשוטים לנ"מ - ה AI מתאפס עלינו מאוד מהר ומנתח את המסלול ביעילות על-אנושית (במציאות לא פגעו כל-כך טוב, אלא פשוט הרימו עשרות קנים שיורים במרוכז וככה פגעו). במקום זה צריך להיות כל הזמן בשינוי מסלול - או אופקי (פניות פנימה והחוצה), או אנכי (הנמכה\הגבהה לסירוגין).

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
בהחלט אני מחזק את הדברים של שמוליק לגבי מה שנאמר פה ואני רוצה אפילו לחדד חלק מן הדברים.

קודם כל- פולניה הפוכה. בזמנו זה היה תמרון שמור ואני הוצאנו לפועל והמטרה שלו הייתה להוות סוג של קאונטר לפולניה הרגילה. למעשה בפולניה ההפוכה אתה אמור לקבל את השש של מי שחולף אותך ואז יש לך את האפשרות להמשיך עם אופציית יתרון זוויתי או לשבור למעלה וליצור לעצמך יתרון אנרגטי. אני מסכים שאת הפולניה הספציפית הזאת יש לעשות בצורה אגרסיבית-אנרגטית אבל היא שומרת קצת יותר סיכויים בתחילת הקרב ובמצבים רבים היא עדיפה על הפולניה הסטנדרטית. בגלל שחליפה זו באופן יחסי יותר אגרסיבית מהחליפה הרגילה ניתן לשלב (אחד הולך על פולניה רגילה והשני על פולניה הפוכה - שזה בעצם ההתחלה של תקיפה כפולה).

בחד מסיכומי אימון טייסת מופיע שרטוט מאוד מדוייק של הפולניה ההפוכה ואיך היא אמורה להתבצע. שימו לב לשרטוט זה ואני מציע שהחל מהאימונים הקרובים ננסה לעבוד על הטקטיקה הזאת ביתר פירוט.

גאנרי- תשמעו, אני אחד מהאנשים שתמיד אומר שגאנרי זה לא מה שיכריע קרב. קרבות בין טייסים טובים לא יוכרעו על מצב ירי כזה או אחר אך אני בהחלט מסכים שבאימון הזה יכולות הירי של החבר'ה פה עם הספיט לא היו בשמיים ויש לעבוד על כך. (בעיקר באופליין) כאשר אני מתחיל קרבות במספר שווה בין שני הצדדים תמיד אני אומר לטייסים שאיתי שהפגיעה הראשונית או ההפלה הראשונית היא הכי קריטית ולכן יש לבצע אותה בדקות הראשונות של הקרב. (דקה או שתיים)- בזמנו, הייתי מבצע עם הווינגמן שלי בליץ על הזוג השני על מנת להשיג הפלה ראשונית במהירות וכך יוצר לעצמנו מצב של 2על1. היום אני כבר פועל בצורה יותר מחושבת אך אני עדיין בגישה של הפלה מהירה.

א"ק- דרך טובה להתמודד עם נ"מ (בייחוד כבד ) זה נדנוד בכנפיים. זה נשמע מצחיק כי זה נראה כמו קנגורו שמקפץ ממקום למקום אבל בסופו של דבר לכלי הנ"מ הרבה יותר קשה לפגוע כאשר עושים את זה. זה מכניס מימד חדש אשר הם צריכים להתחשב בו. תעשו את ההקפות, תטו כנף ותשתמשו בטקטיקת הווינג אובר (שאותה עוד נלמד בהמשך) כדי להיכנס בצורה טובה על מטרות.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#4 · לפני 18 שנים
נ"מ - העיקרון המנחה הוא לזוז כמה שיותר, בכמה שיותר מימדים ביחס לנ"מ. לא ממליץ בהכרח על נדנוד כנפיים כי בסופו של דבר הוא לא משנה את מסלול הטיסה בצורה משמעותית, אבל בהחלט יכול לעזור. כשאתם תוך כדי ההקפה בתקיפת שהיה וקולטים שהנ"מ מתחיל לסגור אליכם והנותבים/פיצוצים מתקרבים, השיטה הכי טובה ונוחה היא פשוט להטות כנף עמוק יותר לתוך הפניה ולהדק את הרדיוס - אפילו הטיה קטנה תקנה לכם עוד כמה שניות של שקט. בסופו של דבר, אם הנ"מ ננעל עליכם, תצטרכו לחזור על זה כמה פעמים ותפרו את אחד הכללים החשובים ביותר - שמירת מרחק, כלומר תתקרבו אל המטרה. ברגע שאתם מזהים שזה קורה פשוט תתנו שבירה די אלימה החוצה ותחדשו את ההקפה שוב בטווח רחוק.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.