104 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת- 07.04.08
דיון

סיכום אימון טייסת- 07.04.08

4 הודעות 41 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:

א"א זוגות-ספיטפיירים

א"ק -ספיטפיירים

נוכחים :

IAF.101~Fibola, IAF.101~NightHawk, IAF.101~Hedgehog, IAF.101~Maverik

מהלך האימון :

א"ק בשימוש בתקיפת שהייה

א"א זוגות בשימוש בספיטפיירים

מסקנות מהאימון:

1) ראשית, אני רוצה לברך את שמוליק חן -Hedgehog שהצטרף אלינו לאחר האימון האחרון. אני בטוח שתהפוך בטייסת לחלק משמעותי וחשוב ותתרום לטייסת כפי שהיא תתרום לך .

עלה והצלח!

2) הזכרתי את זה בעבר (וזה נעשה פה באימון הזה) אבל אני אזכיר את זה שוב- מי שלא יכול להגיע לאימון כלשהו או רואה שהוא יאחר- מתבקש להודיע מראש על אי הגעתו או על איחורו. אנחנו בונים עליכם שתגיעו לאימון- ואי הגעתכם עלולה לפגוע גם בהתקדמות האישית שלכם וגם בהתקדמות הקבוצתית של הטייסת. באימון האחרון רוב החבר'ה הודיעו על כך שאינם מגיעים אבל היו כאלה שלא ועל כך אני חוזר על הסטנדרטים של הטייסת.

3) ניכר כי בא"ק אנחנו די שולטים בתקיפת השהייה- אך אני ארצה לעשות אימון מיוחד (עם רוב אנשי הטייסת) כדי לסגור את הפינה הזאת אחת ולתמיד וכדי שכולם יישרו קו בפן הא"ק.

4) בא"א זוגות ערכנו רק קרב אחד (עקב חוסר זמן ועקב מחסור בתחילת האימון בטייסים) ולכן אני יכול להתייחס רק לקרב זה.

* ההגעה במבנה מאוד חשובה. זה נראה לכם אולי דבילי שאנחנו מחייבים אתכם לבוא במבנה רוחבי או מינימום מבנה אצ'לון אבל איך שתהיה מסודרים לפני הקרב כך גם תיראו במהלך הקרב. הזוג של שמוליק הגיע בצורה קצת מבולגנת לקרב מול הזוג שלי ובעצם זה גם מה שיצר את הבלבוליזציה.

* חשוב תמיד לדווח במהלך קרב ולאחר החליפה מה כל אחד מהטייסים שמולנו עשה ( "הטייס שחלף אותי הולך עליי, הטייס שחלף אותך עובר אליי" וכו' וכו). כל דיווח כזה הוא מאוד חשוב כדי לדעת להיערך נכון למצבים מסוכנים במהלך הקרב. חוסר דיווח בתחילת הקרב בין שמוליק ללידור גרם להפלה מהירה של לידור על ידי ניר.
בדיווחים חשוב מאוד להסביר מי זה מי ועל מי בדיוק אתם הולכים. חוסר הבנה ביני לבין ניר גרם לי להפקיר לבד את האויב שחלף אותי וללכת לכיוונו של ניר אשר הלך על השש של האויב שחלף אותו והרג אותו. חוסר הבנה זה גרם, בין היתר, לפגיעה של שמוליק בי ולהפסד בקרב.

*מעבר לכך, חשוב תמיד לבדוק את השש ולדעת להשתמש בתרגילים הגנתיים כשצריך ובגרירה כשצריך. לא תמיד אנחנו יותר מהירים מהיריבים שלנו ולפעמים נצטרך להשתמש בתרגילים הגנתיים- מספריים, ספירלות עולות ויורדות- כדי לנער את האויב שלנו מהשש במהרה.

*העבודה הקבוצתית במהלך הקרב היא מאוד חשובה. צריך לדעת להתמודד עם מצבים של 2 על 1 כאשר הזוג נמצא בחיסרון אנרגטי מול הזוג השני. הזוג הראשון צריך להתפצל אחד מן השני לכיוונים שונים (אך עדיין לשמור על השש אחד של השני) כדי שהאויב ייאלץ לבחור באחד מן הטייסים ובינתיים הטייס השני יטפס ויפיל אותו.

5) אני ממליץ לכל הטייסים, ובייחוד לטייסים החדשים אצלנו בטייסת- ללכת אחורה בכל הסיכומי אימון שלנו ולקרוא את המסקנות שלנו על כל הטקטיקות וכל התו"לים שנלמדו פה במהלך השנתיים האחרונות. במהלך האימון הבא אני אחזור שוב על תקיפה מדורגת ותקיפה כפולה (כיוון שלא יצא לי לדבר על זה כי לא היו כמעט אנשים באימון האחרון) ולאט לאט אנחנו נשחזר את הדברים מלפני ימים ימימה.

6) בסוף האימון, ערכנו חצי שעה- שלושת רבעי שעה של קרבות בודדים. 1על1 . כיוון שבטייסת אנו לא מלמדים יכולות אישיות אלא רק על יכולות כקבוצה (זוג, רביעייה וכו'😉. אך בכל זאת, הרגשתי שזה עוזר לחלק מן הטייסים פה (אפילו לחבר'ה מבחוץ) ואני שוקל לשלב את זה כתוספת לאימון. הייתי מציע שמי שמתחשק לו- יישאר אחרי האימון ויתרגל איתי קרבות אחד על אחד בצורה ספונטנית (עם תחקורים קצרצרים אחרי הקרבות). אך, עליי להגיד לכם שלא יהיו לקרבות אלו תחקורים ובנוסף אני לא אסכם אותם בסיכום אימון טייסת כיוון שהם לא שייכים מפורשות לאימון אלא רק כתוספת למי שמעוניין.

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על כך.

היה אחלה של אימון, מקווה לראות באימון הבא עוד אנשים ומקווה לראות תגובות, שאלות ובקשות בדיון זה לגבי האימון שהיה.

בברכה,

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
1) תודה על שאפשרתם לי למצוא בית חם וקיבלתם אותי כל-כך יפה. אני משוכנע שאני אמצא את הדרך לתרום לטייסת ושכאן אני אצליח לפרוץ סוף-סוף את המחסום ולהמריא הלאה.

3) נראה לי שכדאי באמת לחזור על כמה דגשים שהועלו בעבר כגון איך להישאר מחוץ לטווח הפגיעה של הנ"מ ושממש לא כדאי להיכנס לתקיפה כשרואים נ"מ מכוון ישר אלינו - זה כמעט בוודאות יגרום להפלה. כדאי מאוד לשמור על גובה של מעל 1000 מ' ולהשאר מהירים כל הזמן ולבצע הקפות כל הזמן ללא קווים ישרים. ניתן מדי פעם לצמצם את הטווח אל היעד כדי לגרום לנ"מ להתמקד בכם ולמשוך אש, אבל צריך להקפיד לא להתקרב יותר מדי אלא תמיד על הקו הדק שבין משיכת האש ויציאה לטווח בטיחותי. להיכנס לתקיפה רק כשמוודאים שמישהו אחר מושך עבורנו את האש.

4) הגעה במבנה - לא לזלזל אף פעם ולהקפיד על ישור ועל פניות מתואמות כמה שיותר. מתוך חוסר היכרות שלי של מהלך הקרבות במפה הזאת בצענו מספר גדול של פניות לא מתואמות ולא הגדרנו כהלכה מי מוביל, ואז הגענו לרגע המפגש מרוחקים מאוד (מעל 2 ק"מ), לא מיושרים, וללא יצירת קשר עין עם הזוג שמולנו כי כל הזמן הסתכלנו לצדדים ולא לגזרות הנכונות של מבנה רוחבי להגנה (אני כל הזמן הסתכלתי בכלל ימינה לכיוון דרום כי הייתי בטוח שזה כיוון הטיסה הסופי ושמשם האחרים יגיעו).

5) שווה להוסיף כאן לדיון לינקים למספר דיונים נבחרים שמתמצתים דברים עקרוניים, או אפילו להוסיף כמה כאלה לדיון מרכזי דביק שנגיש תמיד - זה חוסך בזמן החיפוש.

6) הייתי ממליץ אפילו לשלב כהקדמה קטע כזה של מעין "חימום" של קרבות מהירים לשיפור יכולת אישית לפני תחילת כל אימון במקום להשאיר אותם לסוף כשיש זמן פנוי - זה מביא את כולם לרמת אדרנלין גבוהה ומשפר את הריכוז והיכולות. זה היה מנהג שאימצנו לאחרונה ב 116 והוכיח את עצמו יפה. אם יש מקום, אפשר אולי להוסיף מעין פרשנויות של "יועץ" שמסתכל מהצד, אבל רק אם יש זמן פנוי.

למרות הנוכחות המצומצת אני מרגיש שהיה אימון טוב מאוד שכיסה הרבה - וכידוע, מי שלא בא הפסיד 😛

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
קודם כל, תודה רבה שמוליק על התגובה המהירה-

רציתי להתייחס בעיקר לשני דברים שאמרת-

5) אני אשתדל מאוד לעשות את זה בזמן הקרוב. בזמנו היו אימונים שהפקנו מהם המון חומר לימודי אשר העברנו אותו באימוני טייסת. לדוגמא, התקיפה הכפולה שהייתה כמעין חומר גלם לא מעובד שאותו דן ואני פיתחנו בעצמנו במהלך תחרות ה-ESL . אני לא יודע אם יהיה לי הרבה זמן לנבור בין הדיונים ולנסות למצוא כל מיני דברים מובחרים אבל אני בהחלט מבטיח להשתדל. מעבר לכך מצויין סרטון שמדגים את התקיפה הכפולה ואני אנסה לשחרר את הסרטון שלי על הגרירה.

6) לא הייתי רוצה להפוך את זה לחלק מן האימון כיוון שזה לא המהות של הטייסת ואני לא הייתי רוצה להפוך אותנו לטייסי יחידנים. כמו שאמרתי- אם למישהו מתחשק אחרי האימון (או ליצור לעצמנו מיני- אימון ביום נוסף) אין לי בעיה לבוא ולעזור לחבר'ה שצריכים עזרה בקרבות 1על1 אם אתם מרגישים שזה משפר אתכם. הסיבה היחידה שהעליתי את זה כי ראיתי שאחרי האימון האחרון כאשר עשינו את זה יחד עם שמוליק, לידור ושמחה - זה תרם להם לדעת כל מיני "שטיקים" חדשים שהם לא ידעו עד עכשיו.

מעבר לכך- תנברו פה בפורום ותמצאו טראקים של קרבות זוגות (יש שם קרבות קלאסיים שאפשר לקחת) וגם של קרבות 1על1 שביצעתי. מי שמעוניין שבטראקים שאספתי לעצמי מקרבות 1על1 שלי- מוזמן לבקש ואני אשלח לו את זה במהרה.

בברכה,

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#4 · לפני 18 שנים
ברכות לשמוליק, ברוכים הבאים!

אני שמח לראות שגם בתקופה הארוכה של ההיעדרות שלי העניינים פה מתנהלים היטב בראשות גיא. כל הכבוד.

א"ק - שמוליק הוא רכש מאוד רלוונטי לנושא בהיותו בוגר קורס א"ק. כמו כן בזמנו התחלתי פרוייקט רענון לחומר של קורס א"ק - אנסה למצוא פרקים רלוונטיים שהספקתי לרענן ואפרסם אותם כן.

דבר אחרון - אני יודע שבתור מי שלא פה כבר תקופה ארוכה אין לי הרבה זכות לדבר, אבל - יש הרבה חברי טייסת שכבר 3-4 אימונים לפחות לא ראינו אותם. אם אתם לא מסוגלים להתמיד בהגעה, לפחות תודיעו אם אתם לא מגיעים כפי שגיא ביקש. הטייסת במצב לא פשוט של כוח אדם וזאת אחריות של כולם לתרום את מה שהם יכולים.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.