116 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מתקפה אוירית על בסיס. באור או בחושך?
דיון

מתקפה אוירית על בסיס. באור או בחושך?

8 הודעות 2,422 צפיות לפני 18 שנים
#2 · לפני 18 שנים
בתקופתנו?
לא משנה.
בכל מקרה התקיפה תעשה ממרחק רב ומחוץ לטווח ויזואלי בגלל נ"מ. יום או לילה לא ישנו דבר מפני שזיהוי אוייב נעשה קל יותר מטווחים ענקיים בימינו בגלל טכנולוגיה.

בתקופות ישנות יותר עם רדארים פרימיטיביים ואולי אפילו בלי? בהחלט בלילה. אמצעי הגילוי היחיד שיהיה הוא ראיה- ובחושך לך תראה משהו.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#4 · לפני 18 שנים
[quote="Mike_69th"]בכל מקרה התקיפה תעשה ממרחק רב ומחוץ לטווח ויזואלי בגלל נ"מ.quote]

לא בהכרח נכון. אם אתה רוצה להטיל פצצות נגד מסלולים אתה פחות או יותר תצטרך לטוס בדיוק מעליהם.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#5 · לפני 18 שנים
הייתי רוצה לתרום את חלקי לדיון

נכון מאוד, בימים האלה, מ"א אינו אמור להשפיע במידה ניכרת על תוצאות התקיפה.
בטח שלא יום/לילה. תקיפות יום היו נפוצות בעיקר בעבר כיוון שלמטוסים לא היה ציוד מתאים להתמודדות עם תנאים כאלה בחשיכה.

היום תקיפה אפשרית כמעט תמיד לפי הסיסמא.. "בכל מקום בכל שעה בכל מזג אוויר".
אם הייתי מתכנן התקיפה, הייתי בוחר לבצע את התקיפה בלילה.

בל לנו לשכוח את הגורם האנושי חברים!

בלילה.. אנשים ישנים.
נכון, יש את התורנים, סוללות הביטחון וכו.
את כל אלה יש גם ביום.

אז למה לא לתקוף בלילה, כשב"מכה אחת" ביטלנו את גורם התגובה האנושי?

🙂
#7 · לפני 18 שנים
xnir, בדיוק. בלילה אין את מה שרשמת אסימון בדיוק מהסיבה , שהאינסטיקנט הראשוני אומר שכולם עייפים בלילה, זה להפך בלילה שומרים הכי עירני , בייחוד במלחמה , זה הלפנות בוקר בחילופי שמירות שהם סחוטים מעייפות מהשמירה , שם צריך לתקוף. ולגבי המאוד נמוך אני מניח שאתה מתכוון להתחמק מהמכ"מ?
#8 · לפני 18 שנים
כיום,ניתן לבצע תש"תים בלילה ובמזג אויר סוער,ולהגיע לתוצאות הלא נופלות מתקיפות המתבצעות לאור יום.

במלחמת המפרץ ב 1991,כוחות הקאליציה ביצעו תש"תים בלילה,תוך שימוש בחמ"מ ,מערכות איכון ומערכות לראיית לילה מתקדמות.
זו הייתה הפעם הראשונה שנעשה שימוש מבצעי במתאר זה,והתוצאות היו מצויינות.
רוב המטרות הושמדו ואחוזי הפגיעה היו גבוהים מאוד,עם מעט מאוד החטאות או נפלים.
סוג האמל"ח שבו נעשה שימוש נע בין פצצות טיפשות,פצצות מונחות לייזר,פצצות מונחות טלויזיה ופצצות חודרות בונקרים ומסלולים.

כחות הקואליציה עשו שימוש חוזר במתארים אלו בלחימה בקוסובו ב 1999 ובמבצע חירות עירק ב 2003,בתוצאות דומות.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.