138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 69 הפטישים Debrief for 13.03.08
דיון

Debrief for 13.03.08

2 הודעות 32 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
תחקיר טיסה 13.03.08 [hr]

[code:1]
טייסים: 69iAF~Mike
69iAF~Schredder

נתוני משימה: אימון CAC בתותחים בלבד
חימוש: ריק, שימוש בתותח וולקן בלבד.
זמן טיסה כולל: 1:26:20 (שניות/דקות/שעות)

תוצאות/הערות: תחקיר הטיסה מתבצע באמצעות TACVIEW.

המראה משני בסיסים נפרדים במרחק 63.1 ק"מ. מפגש וחליפה מעל אזור משוער נ"צ 1.
ניר מבצע שבירה ימינה מרחק גדול מדי לפני חליפה (1.9 ק"מ מחליפה) [ראה נספח תמונה 1] וכתוצאה מאבד יתרון [ת' 2]. חליפה למעשה לא התבצעה כראוי. ניר המשיך את הפניה ואני טיפסתי והחזקתי גובה מעליו לזמן מה [ת' 3], ניר התחיל לבצע לופ ואני אחריו. שימו לב לנתוני הטלמטריה- הוא מהיר יותר ברגע הזה. המהירויות השתוו כשניר המשיך בלופ (המהירות אצל ניר ירדה בגלל לופ חד, אצלי היא יותר השתמרה בגלל טיפוס פחות חד והצידה) , בזווית התקפה גבוהה יחסית ו7 ג'י, אני ממשיך לרדוף [ת' 4] המצב שנוצר הוא שניר בסוף הלופ ואני בשיא הלופ שלי, מעליו. מה שנתן לבצע פניה ותחילת lead pursuit.
הערה ונקודה לתשומת לב- לפי הטלמטריה, קצב הפניה אצל ניר הגיע לנקודות יחסית גבוהות של 70 מעלות לשניה, אצלי לא יותר מ30 ביציאה מהלופ, רצוי לזהות ולהגדיר מצבים בהם קצב פניה נמוך עדיף.
המשך נתוני הטלמטריה מראה שהמהירות של ניר בזמן המרדף הראשון הזה הגיעה לגבול של יותר מ500 קשר. יש להיזהר מהיסחפות לא מכוונת למהירות כזאת בגלל שביצועי המטוס נפגעים בה. בשום אופן אין לנסות תמרון חד במהירות זאת מול רודף איטי יותר. רדיוס הפניה הקטן יותר שלו ינצח.
המשך קרב בשימוש יפה מאוד של ניר במספריים, טעות קטנה במצב של מפגש, ניר לא הגיב ללופ שלי והמשיך בפניה [ת'5].
הגעתי למצב של חסרון עם ניר במרחק קטן מאוד מאחוריי, המהירויות היו דומות ולכן גלגול חבית פתר את הענין [ראה חלק 2 בוידאו].
המשך מרדף, מספריים אנכיים [חלק 1 בוידאו] והריגה ראשונה.

מפגש# 2:
אני עדיין באוויר, מפטרל עד למפגש שוב עם ניר. שוב פניה מוקדמת של ניר 0.4מיל מחליפה. מרדף נקי והמנעות מאוברשוט הביאו הפלה [וידאו חלק 3].

מפגש# 3:
חליפה תקינה, ניר מתחיל שבירה ימינה מאחוריי, אני מגיב מאוחר ועולה ללופ.
ניר ממשיך בפנייה ועולה ברגע הנכון כשאני חולף אותו. אני מסיים את הלופ וניר בשיאו באותו הרגע, נראה שהוא קצת נתקע שם למעלה, טלמטריה מאשרת- מהירות של כ170 קשר בלבד בשיא הלופ. ביצעתי עוד לופ ובשיאו קשר עין עם ניר שמתחיל לרדת למטה, רדפתי והיתי מהיר בכ80 קשר, התקרבתי יותר מדי בלי להאט ממש, ניסיתי לתקן ע"י חבית אבל ניר המשיך להוריד מהירות ולבסוף תפס את השש שלי.
ברגע שניר תופס שש של מישהו הוא לא עוזב, כמו שזה נראה.
ניצלתי את הבדל המהירויות והאצתי יותר תו"כ טיפוס, טלמטריה מראה הבדל של 419 קשר בינינו.
יצאתי מטווח התותח של ניר ובגובה 24,500 רגל התחלתי פנייה חזרה, מרחק 4 מיל.
ניר לא רדף והמשיך בתמרונים מתחת 200 קשר למטה. בחליפה המשכתי למטה (טעות!) וניר רדף [חלק 4 בוידאו]
המהירות הנמוכה שלו אפשרה לו לתמרן חד יותר בירידה הזאת. ירי מטווח גדול גרמה לנזק למדף ימין שלי, והמטוס התחיל להגיב לפניות בצורה חדה מדי והזדקר בכל הזדמנות.
הדבר הכריח אותי לנסות לנחות כל עוד אני יכול לטוס. הכביש באיזור עזר. הפלה טובה לניר. ירי מדוייק וטוב מטווח רחוק.
ניר ניסה לנחות שם גם, התרסק.

מפגשים 4-15 הסתיימו במהירות בהפלות לניר. שליטה טובה במהירויות נמוכות ופניות ברדיוס קטן ויעיל עזרו לו להשיג מצבי יתרון והפלה.

מפגש 16 הסתיים בהתרסקות של ניר אחרי מרדף ממושך במעגלים. הסיבה: חידוד פנייה במהירות 148 קשר בלבד בגובה 650 רגל.
יש לשים לב למהירויות נמוכות בגובה נמוך. הן מהוות חסרון מול יריב בעל אנרגיה , אך גם מבטלות אפשרות לתקן הזדקרות , אין מספיק גובה כדי לצבור מהירות.

סה"כ הפגנת שליטה טובה מאוד. ח"ח.

נספח וידאו ותמונות בהודעה הבאה.

[/code:1]

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#2 · לפני 18 שנים
נספח תמונות ווידאו:
התמונות ממוספרות לפי הטקסט:

1

2

3

4

5

וידאו, מחולק לחלקים לפי הטקסט בתחקיר:
(פלוס ניסוי בשמירת הרזולוציה המקורית והאיכותית על VIMEO)
http://www.vimeo.com/785036

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.