138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור המראה אוטומתית
דיון

המראה אוטומתית

9 הודעות 2,365 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
האם אני יכול להמריא אוטומתי? והאם אני יכול לבחור את הזווית שבה אני רוצה שהמטוס ינסוק? כיצד?
בתודה,
יונתן ב.
IFS Team www.IFSchool.net
#2 · לפני 18 שנים
אין דבר כזה המראה אוטומטית.

יש רק נחיתה אוטומטית ולא תמיד משתמשים בה.

בחירת זוית נסיקה=קצב טיפוס, קצב טיפוס מהיר פרושו זוית גדולה יותר והפוך.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#3 · לפני 18 שנים
הכי קרוב להמראה אטוטומטית שיש זה לקבוע TO\GA במצערת האוטו' ולבחור גובה ושיעור נסיקה בטייס האוטומטי.

רק שים לב שלא להפעיל את הטייס האוטומטי לפני שהגעת לפחות לVr. אחרת הוא עלול לנתק את המטוס מוקדם מדי ולגרום להזדקרות.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 18 שנים
uri_ba, ממש לא, TO/GA זה כפתור שלוחצים עליו בהמראה או בהליכה סביב שמווסת את הכוח של המנוע על מנת שהוא לא יהרס מכוח יתר.
וטייס אוטומטי לא מפעילים על הקרקע...

אין דבר כזה המראה אוטומתית...
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה
#5 · לפני 18 שנים
shachar92, שחר אם אתה קורא לVNAV טייס אוטמטי, אז דווקא כן מחמשים אותו על הקרקע , אם אני לא טועה זה נוהל חשוב בארקיע.
#6 · לפני 18 שנים
דוד VNAV זה חלק מהטייס האוטומטי שאני אמרתי טייס אוטומטי זה CMD או Z במקלדת
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה
#7 · לפני 18 שנים
SeT1nFo כתב/ה:shachar92, שחר אם אתה קורא לVNAV טייס אוטמטי, אז דווקא כן מחמשים אותו על הקרקע , אם אני לא טועה זה נוהל חשוב בארקיע.

VNAV זה מוד הנחיה אנכי בחלק ממטוסי הבואינג הוא דרוך כבר על הקרקע אבל זה לא אומר שהטייס האוטומאטי םועל אלא רק שנשלחת הנחיה ל FD בהתאם.

אין אף מטוס בואינג שבו מפועל הטייס האוטואטי על הקרקע הגובה המינימאלי במטוסי ה 747\777 הוא 250 רגל ב 767\757 1000 רגל ע"פ היצרן באלעל 1500 רגל.

בהמראה ה FD נותן הנחיה לזווית 8 מעלות לטיפוס ראשוני ואחר כך היא משתנה. הרכיב האוטומאטי היחיד שעובד הוא המצערת האוטואטית שלוקחת את המצערת לדחף ההמראה הרצוי וגם זאת מתנתקת אוטומאטית באזור ה 80 קשר כחלק מהכנת המטוס לאפשרות של הפסקת המראה .
אלעד זיירמן
מנהל פורום-VATIL
#8 · לפני 18 שנים
shachar92 כתב/ה:uri_ba, ממש לא, TO/GA זה כפתור שלוחצים עליו בהמראה או בהליכה סביב שמווסת את הכוח של המנוע על מנת שהוא לא יהרס מכוח יתר.
וטייס אוטומטי לא מפעילים על הקרקע...

אין דבר כזה המראה אוטומתית...

אההממ...
אתה גם קורא או רק מחלק הערות?

TO\GA קובע דחף מנוע לדחף המראה (96% N1 - או משהו בסגנון)
לקבוע גובה וקצב טיפוס על הקרקע מחמש אוטומטית את הFD וההגדרות שלו יכנסו לתוקף מיידית לכשמפעילים את הטייס האוטומטי..

כן, לא מפעילים טייס אוטומטי על הקרקע.
לא, אין המראה אוטומטית..

אבל זה סה"כ משחק מחשב, אם הבחור רוצה המראה אוטומטית, הוא יכול לכופף את "החוקים"..

אגב,
באותה מידה אני יכול להגיד לך שהILS על 12 הוא CATI ואסור לבצע בו נחיתה אוטומטית. רק בCAT III מותר. זה מפריע למישהו מכם ללחוץ על APP?
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#9 · לפני 18 שנים
הרבה הרבה שטויות
1. ל TOGA אין דחף המראה מוגדר מראש זה דחף שמוגגדר על ידי הטייס או בשיטת ASSUM TEMP או בשיטת D-TO או פשוט קביעת דחף מקסימאלי בהתאם למגבלות שנותן ה EEC.
2. אין איסור לבצע נחיתה אוטומאטית על כל מערכת CAT1 בעולם האיסור וההגבלות במערכות האלה אינן קשורות בכלל בשימוש בנחיתות אוטומאטיות אלא במינימה שהמערכת אושרת לה.
3. בהתייחס לזה:
לקבוע גובה וקצב טיפוס על הקרקע מחמש אוטומטית את הFD וההגדרות שלו יכנסו לתוקף מיידית לכשמפעילים את הטייס האוטומטי..
אין חיה כזאת חסרה לך הבנה בסיסית במבנה מערכת ה AFDS במטוסים האלה - FD הוא מנחה והוא "בתוקף" בהקשר למוד שכויל בלי קשר לעובדה שהטייס האוטומאטי מופעל או לא.
מצב FD נלקח בהתאם למוד הפועל - אם זה מהMCP או ה FMC ללא קשר לפעילות הט.א.- והטייס אמור לטוס עליו בשלב ההמראה ובכלל בכל שלב.
אלעד זיירמן
מנהל פורום-VATIL

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.