75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת - 03.11.07 - או בעצם, כמה עניינים חשובים
דיון

סיכום אימון טייסת - 03.11.07 - או בעצם, כמה עניינים חשובים

3 הודעות 31 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
מצטער על האיחור המטורף, הייתי עסוק במשהו שאני בטוח שתאהבו 😉

לצערי סיכום האימון לא יהיה במתכונת הרגילה, משתי סיבות: האימון עצמו לא היה במתכונת רגילה (VPN למטה), ואני נעשה סנילי ככה שאני לא זוכר את כל הפרטים הקטנים.

את האימון התחלנו בהסבר, הדגמה ותרגול Blind Side Entry. לאחר מכן ביצענו קרבות 2 על 1 בשימוש ב-Loose Deuce. כמו כן התאמנו בקרבות 2vs2, בתוך הטייסת ועם טייסת V.4 ההונגרית (ניתן לראות את הטראק בדיון ESL).

הנקודה העיקרית שהפקנו מהאימון היא ה-Blind Side Entry. גיא יפרסם טראקים של ההדגמות והתרגולים שביצענו. ה-Blind Side Entry, ביסודו של דבר, הוא משהו שכולנו מכירים ואולי מבצעים אינסטינקטיבית, אבל חשוב להכיר את העקרונות שעומדים מאחוריו כי הם משקפים הרבה מהתפיסה של Loose Deuce. על מנת להמחיש נעזרנו בדוגמא של מטוס שנמצא בקרב פניות מול בן הזוג שלנו, ואנחנו נמצאים בייתרון אנרגטי ורוצים לבצע יעף. הדרך הנכונה להכנס לא תהיה לחכות עד שהאויב מראה לנו שש ואז לצלול, אלא להתחיל את הצלילה דווקא כשאויב עם ה-12 לכיווננו, ולתכנן את הצלילה כך שכשנגיע לטווח האויב יהיה בדיוק בכוונת לירי ב-G נמוך. השם Blind Side Entry נובע מכך שמסלול הטיסה המתואר ישאיר אותנו רוב הזמן בשטח המת של המטוס האויב - הבטן שלו בזמן הפניה (כלומר, מגיעים מחוץ לפניה).

העקרונות שניתן ללמוד מתרגול ה-Blind Side Entry:

א. ניתוק ציר התמרון של המטוס שבחוץ מציר התמרון של האויב - כאשר האויב והמטוס שבפנים מתמרנים אופקית, אנחנו ננסה לתמרן אנכית, ולהיפך. כשהם פונים דרך השמאל, אנחנו נפנה דרך הימין, ולהיפך. כך הקרב לא יהפוך למרדף של שני מטוסים אחרי מטוס אחד.
ב. בהמשך לא' - כניסה מכיוונים שונים של הטייס שבחוץ והטייס שבפנים - כך מנצלים את הפעולה ההגנתית שהאויב ייאלץ לנקוט כלפי אחד מהם, כדי שהשני יקבל שש (בדומה לפולניה).
ג. כמובן עצם העיקרון של Loose Duece ביישום 2 על 1 - הטייס שבפנים יוצר לטייס שבחוץ את ההזדמנות להכנס לירי יעיל. כשתרגלנו את ה-Blind Side Entry הנחנו שהאויב שצללנו עליו עסוק כרגע בפניה עם הטייס שבפנים.

באימונים הקרובים נמשיך ללמוד את היישום של Loose Deuce ב-2 על 1 ונתחיל לטפטף קרבות זוגות.

לעניין אחר - מה שהעסיק אותי במהלך השבוע האחרון:

טייסות 242, 102 ו-JG52 (הידועים בכינויים מועדון ה-Scorched Earth), הביעו עניין נלהב מאוד בקמפיין מלחמת העצמאות (194😎 לאחר סיום קמפיין Prokhorovka. החפירה כבר בעיצומה, מנסים לבנות את הקמפיין וכולם תורמים מזמנם ויכולתם. כל מי שיכול לתרום דברים כגון סדרי כוחות (אוויר, קרקע וים), מקורות היסטוריים, או סתם רעיונות, מתבקש להעביר אלי ואני אעביר את זה הלאה, או להגיב ישירות בפורום של 242:

http://www.242sqn.com/phpBB2/viewforum.php?f=20

אני מבקש מתנדב אחד שייצג את הטייסת בדיון של תכנון הקמפיין ביחד איתי. עדיף שזה לא יהיה אחד הסמ"טים, יש להם מספיק על הראש. כל מה שצריך זה קצת זמן פנוי כל יום-יומיים כדי לקרוא את התגובות בדיון בפורום של 242 ולתת את דעתכם. צרו איתי קשר

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
שיהיה את הגשר ההוא "עד הלום"...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#3 · לפני 18 שנים
הקלטה המדגימה את ה-Blind Side Entry

http://www.badongo.com/file/5018340

חשוב מאוד גם להזכיר שלפעמים בהתקפה הכפולה אנו מוותרים טיפה על האנרגטיות שלנו כדי להיכנס כמה שיותר מהר ואגרסיבי (במידת האפשר, לא להיכנס למספריים או משהו בסגנון) .

כניסות מהירות וטובות ילחיצו את האויב ויותר מכל יתישו אותו- גם אם אנחנו לא פוגעים בכל הפגיעות אנו מתישים את האויב שלנו ואנו מצליחים לשגע אותו.

זכרו- מלחמה פסיכולוגית היא גם אינטגרלי חלק מן הקרב!

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.