104 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 110 אבירי הצפון - הטייסת נסגרה כתבה עלינו במדור "טיסה מהכורסא" בבטאון, כנסו ועזרו
דיון

כתבה עלינו במדור "טיסה מהכורסא" בבטאון, כנסו ועזרו

23 הודעות 171 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
אהלן.
היום דן ורועי שאחראים על כתיבת המדור "טיסה מהכורסא" בבטאון חיל האוויר פנו אליי.
הם מתכוונים בבטאון הקרוב להתמקד בבית הספר לטיסה של איל2 ובאחת הטייסות. הם פנו אליי ושאלו אם אני רוצה לקחת חלק בזה. כמובן שישר קפצתי על הרעיון.

יש לי סדר גודל של שבוע להכין כתבה של עמוד אחד על הטייסת כולה.

אני חושב שהכי נכון שיהיה בעצם נכתוב את ביחד וכל אחד יוסיף דברים שלדעתו חשובים.

הרעיון הוא לכתוב מגופו של צופה מהצד, לכתוב על מטרות הטייסת, על הפעילות בה, על האנשים, ולהוסיף בין היתר ציטוטים של חברי הטייסת. כמובן שגם תמונה או שתיים נוכל להכניס.

אני אתחיל לעבוד על זה בצורה רצינית יותר מחר, בכל אופן, יאללה תתחילו להעלות רעיונות ולכתוב דברים. אם יש לכם תמונה טובה שמתאימה, גם כן.... זהו המקום.

בואו ננצל את ההזדמנות הזו לצאת הכי רציניים והכי מקצועיים שאנחנו יכולים.

בהצלחה לנו :>
#2 · לפני 19 שנים
📖 טוב אני יכתוב את הנקודת מבט שלי, בנוסף יותם, אם תרצה שאני יעזור לך לכתוב עוד חומר אז בכיף, רק תפנה אליי ב ICQ . למטה תראו גם תמונות...

כשחיפשתי טייסת חלופית לטייסת שבה הייתי, חיפשתי טייסת רצינית, טייסת עם חזון ועם צוות שיוכל להוביל
את הטייסת ולהפוך אותה לטייסת מקצועית ומוצלחת מכל הבחינות. למזלי הרב, אבירי הצפון היו במקום הנכון
בזמן הנכון. שלחתי הודעה למפקד הטייסת יותם, ובה כתבתי לו מה אני מחפש בטייסת ועל כך שאני מעוניין
להתקבל. עברתי את המבחנים בהצלחה, ומהר מאוד גיליתי באיזה טייסת איכותית אני נמצא.

היום אני גאה להיות חלק מהטייסת המופלאה הזאת, טייסת "אבירי הצפון", שכל אחד בה באמת אביר אמיתי.
את זמני הפנוי אני נהנה מאוד להעביר בחברת אנשים שיודעים להטיס F-16 כמו טייסים אמיתיים, ועושים את זה כמו גדולים. הטייסת יוצאת המון פעמים למבצעים קרביים, בהם כל הטייסים צריכים לגלות מיומנויות שונות, ולשמור אחד על השני באוויר. אנו עושים הכנות לפני הטיסה, טסים ליעד, מבצעים את המטרה לשמה באנו תחת פיקודם של מפקדי הטייסת שיודעים להוביל אותנו בצורה מעולה, וחוזרים למסלול הבית. לאחר שמסתיימת הטיסה אנו מנתחים את הטעויות יחד, על מנת שנוכל ללמוד מהן ולא לחזור עליהן בטיסה הבאה.

כמו בטייסת אמיתית, גם בטייסת שלנו ישנם נהלים שעלינו לציית להם ולכבד אותם, גם בטיסה עצמה אנחנו
עובדים לפי נהלים. מכיוון שמדובר בטייסת איכותית, הטייסים נבחרים בסלקציה ולא כל אחד יכול להתקבל.

לסיכום, בטייסת אנחנו מבלים את הזמן הפנוי שלנו בעשייה של דבר שאנחנו מאוד אוהבים- טיסה וירטואלית
על אחד המטוסים המתקדמים בעולם (אני בטוח שרובנו שואפים גם לטוס על הדבר האמיתי). הטייסת שואפת
להתקרב למציאות עד כמה שניתן. בטייסת אנו לא מרוויחים רק הנאה, אלא גם חברים שאיתם אנו משתפים
פעולה באוויר ונהנים איתם גם מחוץ למסגרת הטייסת.

תמונות:

בחימוש:

תידלוק אווירי:

רגע לאחר המראה:

בטיסה נמוכה:

מבט מקרוב:

נחיתה שגרתית:

שבירה מתידלוק אווירי:

רגע לפני המראה:

מוכנים להמריא:

מבנה קרוב:

אביר הצפון: 😎

מחפש עמדת ירי:

דוגפייט:

מקווה שזה יועיל 🙂
#3 · לפני 19 שנים
טוב אני יכתוב את הנקודת מבט שלי, בנוסף יותם, אם תרצה שאני יעזור לך לכתוב עוד חומר אז בכיף, רק תפנה אליי ב ICQ . למטה תראו גם תמונות...

כשחיפשתי טייסת חלופית לטייסת שבה הייתי, חיפשתי טייסת רצינית, טייסת עם חזון ועם צוות שיוכל להוביל
את הטייסת ולהפוך אותה לטייסת מקצועית ומוצלחת מכל הבחינות. למזלי הרב, אבירי הצפון היו במקום הנכון
בזמן הנכון. שלחתי הודעה למפקד הטייסת יותם, ובה כתבתי לו מה אני מחפש בטייסת ועל כך שאני מעוניין
להתקבל. עברתי את המבחנים בהצלחה, ומהר מאוד גיליתי באיזה טייסת איכותית אני נמצא.

היום אני גאה להיות חלק מהטייסת המופלאה הזאת, טייסת "אבירי הצפון", שכל אחד בה באמת אביר אמיתי. [יותם אתה יכול לצטטאת הקטע המודגש אם תרצה, הוא הכי יפה לדעתי:]
את זמני הפנוי אני נהנה מאוד להעביר בחברת אנשים שיודעים להטיס F-16 כמו טייסים אמיתיים, ועושים את זה כמו גדולים. הטייסת יוצאת המון פעמים למבצעים קרביים, בהם כל הטייסים צריכים לגלות מיומנויות שונות, ולשמור אחד על השני באוויר. אנו עושים הכנות לפני הטיסה, טסים ליעד, מבצעים את המטרה לשמה באנו תחת פיקודם של מפקדי הטייסת שיודעים להוביל אותנו בצורה מעולה, וחוזרים למסלול הבית. לאחר שמסתיימת הטיסה אנו מנתחים את הטעויות יחד, על מנת שנוכל ללמוד מהן ולא לחזור עליהן בטיסה הבאה.

כמו בטייסת אמיתית, גם בטייסת שלנו ישנם נהלים שעלינו לציית להם ולכבד אותם, גם בטיסה עצמה אנחנו
עובדים לפי נהלים. מכיוון שמדובר בטייסת איכותית, הטייסים נבחרים בסלקציה ולא כל אחד יכול להתקבל.

לסיכום, בטייסת אנחנו מבלים את הזמן הפנוי שלנו בעשייה של דבר שאנחנו מאוד אוהבים- טיסה וירטואלית
על אחד המטוסים המתקדמים בעולם (אני בטוח שרובנו שואפים גם לטוס על הדבר האמיתי). הטייסת שואפת
להתקרב למציאות עד כמה שניתן. בטייסת אנו לא מרוויחים רק הנאה, אלא גם חברים שאיתם אנו משתפים
פעולה באוויר ונהנים איתם גם מחוץ למסגרת הטייסת.

תמונות:

בחימוש:

תידלוק אווירי:

רגע לאחר המראה:

בטיסה נמוכה:

מבט מקרוב:

נחיתה שגרתית:

שבירה מתידלוק אווירי:

רגע לפני המראה:

מוכנים להמריא:

מבנה קרוב:

אביר הצפון: 😎

מחפש עמדת ירי:

דוגפייט:

מקווה שזה יועיל 🙂
#4 · לפני 19 שנים
כל הכבוד על ההשקעה אלחי.
בהחלט מועיל, אוכל לקחת ממה שכתבת הרבה רעיונות וציטוטים :>

חברים... עוד תגובות והצעות?
#6 · לפני 19 שנים
הרגע קראתי את ההודעה
תן לי כמה זמן ( :
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#7 · לפני 19 שנים
תן לי להרגיש את ה-F-16 שוב, ואז תבוא ההשראה 😎

הפשרות של היום, הן הנורמות של מחר והערכים של מחרתיים.
#8 · לפני 19 שנים
טוב.. זהפחות או יותר מה שיש לי בנתיים.
אני כותב טיפה יותר מידי... בעיקר על המשימה שם... צריך לצמצם את זה מעט. אני בכל אופן רוצה ציטוטים מכם אנשים!

טייסת אבירי הצפון הוירטואלית הוקמה בדצמבר 2006 והיא פעילה בסימולטור פאלקון אלייד פורס. עם הקמתה של הטייסת, היא הציבה לעצמה יעד ברור: יצירת כוח משימה איכותי שיוכל לבצע מגוון רחב של משימות אסטרטגיות תוך כדי ניצול מקסימלי של הסימולטור ושאיפה לדמות את הפעילות של טייסות הברקים בחיל האוויר.
מכיוון שלשם השגת המטרה הנ"ל נדרשת צורת עבודה רצינית, מקצועית ואיכותית, כלל הטייסים בטייסת נבחרים בקפידה והינם בעלי יכולות טיסה ואיכויות אישיות גבוהות. אלחי (אלחי... מה השם משפחה? :\), טייס סדיר בטייסת, מספר על הגיוס שלו לטייסת: "כשחיפשתי טייסת, חיפשתי טייסת רצינית, טייסת עם חזון. עברתי את המבחנים בהצלחה, ומהר מאוד גיליתי באיזו טייסת איכותית אני נמצא."
הפעילות השוטפת בטייסת מתאפיינת בגיחות רבות, חלקן גיחות קלילות ומהנות, וחלקן גיחות אימון או מבצעים מורכבים. לקראת כל משימה, הטייסים המשתתפים בה מקבלים תדריך עם פרטי המשימה שכולל בתוכו מידע רב, החל ממזג האוויר באזורי הטיסה השונים ועד להערכת המודיעין לגבי איומים אוויריים וקרקעיים במסלול הטיסה ומידע רב על המטרה כגון תצלומי אוויר ונ"צ מדויק. לאחר מעבר משותף על התדריך המקדים, מתארגנים חברי הטייסת למבנים השונים אליהם צוותו, ומריצים את פרטי המשימה האחרונים עד לפרט הקטן ביותר. לכאן נכנס ציטוט
לאחר הנעת המטוסים, התארגנות המראה בהתאם לסידורים שנקבעו כל מבנה מבצע את התפקיד המיועד לו בצורה הטובה ביותר. בטיסה ישנו דגש רב על עבודת הצוות ועל התקשורת בין המטוסים והמבנים השונים, וטכניקות א"א וא"ק שונות הדורשות עבודה מסודרת ומאורגנת כצוות מבוצעות באופן שוטף. במהלך הטיסה הטייסים נדרשים להפגין מיומנויות שונות ולשמור זה על זה באוויר. בטיסות רבות נדרשים הטייסים ומובילי המבנים לקחת החלטות חשובות בפרקי זמן קצרים מאוד. דוגמא למשימה, בה נשלחה הטייסת להפציץ בסיס אויב, מציג יותם הורוביץ, מפקד הטייסת: "טסנו כשלישיה במבנה שמטרתו לנטרל את סוללת הSA2 שבאזור המטרה ולשמור על שמים נקיים ממיגים לקראת הגעת המבנה התוקף. כשהגענו לטווח מתאים ביצענו תקיפה של ראדאר הסוללה מרחוק, בעזרת חימוש מיוחד, שמסיבה לא ברורה החטיא את המטרה. כשהגענו לאזור המטרה התקבלה החלטה במבנה להכנס ולהשמיד את ראדאר הסוללה בעזרת החימוש האפשרי היחידי שנותר לנו - תותחים. הודענו למבנה התוקף להכנס להמתנה מחוץ לטווח הטק"א, והתחלנו לרדת בגובה לקראת כניסה נמוכה לאזור. נכנסתי לטווח הטילים בגובה חמישים רגל ובמהירות 700 קשר. כשזיהיתי את הבסיס בעין ניסיתי לזהות את מכ"מ הסוללה על פי הצילומים האווירים שלה שקיבלתי לקראת המשימה. זיהיתי את הראדאר וביעף התותחים הראשון השמדתי אותו כליל. כשיצאתי מהיעף זיהיתי לפחות שישה מיגים על מסלול ההסעה לקראת המראה, דיווחתי מהר בקשר, ונכנסו ליעפים במטרה לפגוע במיגים שעל הקרקע. רק מאוחר יותר, בתדריך, התברר שהסיבה שהמיגים לא המריאו בזמן וניסו ליירט אותנו הייתה שאחד מהטילים שיועדו לפגוע בראדאר הסוללה פגע במסלול ההסעה של הבסיס וגרם לנזק ולעיכוב.

לאחר סיום המשימה, מתרכזים כל המשתתפים בה יחד ומבצעים תחקור ראשוני בו עוברים על שלבי הגיחה ומנתחים אותה לעומק. בשלב מאוחר יותר נאספים טופסי תחקור בו הטייסים מנתחים את הגיחה מזווית הראייה שלהם ומוסיפים הערות לשיפור ולשימור בתחומי הטיסה השונים. טופסי התחקור שמתקבלים בצוות הפיקוד של הטייסת מעובדים לידי תחקיר מתומצת הכולל בתוכו הערות חשובות שנלמדו מהגיחה ונהלים חדשים שיש לבצע להבא בהתאם.
#9 · לפני 19 שנים
השם משפחה הוא ראופר (אין הרבה כאלו בארץ חח)
אחלה חומר יותם. רק דבר אחד, לא שמתי לב איפה נגמר הציטוט שאתה כתבת על עצמך.
לגעתי צריך להוריד חלק נכבד ממה שכתבת על המשימה ובמקום לכתוב על הטייסת עצמה והמסגרת.

מחכה לראות את זה כבר בגיליון, בהצלחה! 🙂
#10 · לפני 19 שנים
כן.... מסכים איתך בכל מילה. הקטע שחשוב לי להכניס לפחות קטע אחד מאחת הגיחות... ואני לא מצליח לעשות משהו מעניין וקצר :\
#11 · לפני 19 שנים
Yotamhoro, כמה שזה ישמע מוזר
פשוט תספר על זה בקצרה
בלי יותר מדי פרטים
או שתספר סתם על הרגיל אצלנו
מבנה מחפה מבנה מפציץ מבנה SEAD וכו'
עריכה:משהו שחשבתי עליו..אתה לא חושב שכדאי שנספר גם על הנגב?-בכל זאת משם יצאנו
משהו קצר בשני משפטים
#12 · לפני 19 שנים
גירסאת ביניים שניה...:

טייסת אבירי הצפון הוירטואלית הוקמה בדצמבר 2006 והיא פעילה בסימולטור פאלקון אלייד פורס. עם הקמתה של הטייסת, היא הציבה לעצמה יעד ברור: יצירת כוח משימה איכותי שיוכל לבצע מגוון רחב של משימות אסטרטגיות תוך כדי ניצול מקסימלי של הסימולטור ושאיפה לדמות את הפעילות של טייסות הברקים בחיל האוויר.
מכיוון שלשם השגת המטרה הנ"ל נדרשת צורת עבודה רצינית, מקצועית ואיכותית, כלל הטייסים בטייסת נבחרים בקפידה והינם בעלי יכולות טיסה ואיכויות אישיות גבוהות. אלחי ראופר, טייס סדיר בטייסת, מספר על הגיוס שלו לטייסת: "כשחיפשתי טייסת, חיפשתי טייסת רצינית, טייסת עם חזון. עברתי את המבחנים בהצלחה, ומהר מאוד גיליתי באיזו טייסת איכותית אני נמצא."
הפעילות השוטפת בטייסת מתאפיינת בגיחות רבות, חלקן גיחות קלילות ומהנות, וחלקן גיחות אימון או מבצעים מורכבים. לקראת כל משימה, הטייסים המשתתפים בה מקבלים תדריך עם פרטי המשימה שכולל בתוכו מידע רב, החל ממזג האוויר באזורי הטיסה השונים ועד להערכת המודיעין לגבי איומים אוויריים וקרקעיים במסלול הטיסה ומידע רב על המטרה כגון תצלומי אוויר ונ"צ מדויק. לאחר מעבר משותף על התדריך המקדים, מתארגנים חברי הטייסת למבנים השונים אליהם צוותו, ומריצים את פרטי המשימה האחרונים עד לפרט הקטן ביותר. לכאן נכנס ציטוט
לאחר הנעת המטוסים, התארגנות המראה בהתאם לסידורים שנקבעו כל מבנה מבצע את התפקיד המיועד לו בצורה הטובה ביותר. בטיסה ישנו דגש רב על עבודת הצוות ועל התקשורת בין המטוסים והמבנים השונים, וטכניקות א"א וא"ק שונות הדורשות עבודה מסודרת ומאורגנת כצוות מבוצעות באופן שוטף. במהלך הטיסה הטייסים נדרשים להפגין מיומנויות שונות ולשמור זה על זה באוויר. בטיסות רבות נדרשים הטייסים ומובילי המבנים לקחת החלטות חשובות בפרקי זמן מיידים.
לאחר סיום המשימה, מתרכזים כל המשתתפים בה יחד ומבצעים תחקור ראשוני בו עוברים על שלבי הגיחה ומנתחים אותה לעומק. בשלב מאוחר יותר נאספים טופסי תחקור בו הטייסים מנתחים את הגיחה מזווית הראייה שלהם ומוסיפים הערות לשיפור ולשימור בתחומי הטיסה השונים. טופסי התחקור שמתקבלים בצוות הפיקוד של הטייסת מעובדים לידי תחקיר מתומצת הכולל בתוכו הערות חשובות שנלמדו מהגיחה ונהלים חדשים שיש לבצע להבא בהתאם.
"מה שיפה, הוא שיש לנו יש חופשית לעשות מה שבא לנו, בין אם זה לטוס בין בניינים ועצים בגבהים נמוכים ביותר, בין אם זה להפיל אחד את השני בנשק חם באימונים קלילים ובין אם מדובר על תקיפת כל דבר שעולה על דעתנו, בלי להתחשב בהשלכות פוליטיות כאלו או אחרות שעלולות לנבוע מכך. בחיל האוויר לא יכולים להרשות לעצמם דברים כאלו" אומר יותם הורוביץ, מפקד הטייסת.
הקשרים בין חברי הטייסת והחברויות שנוצרות בה מגיעות הרבה מעבר לטיסה נטו, אנחנו מכירים אחד את השני טוב מאוד. ציטוט
בעקבות אהבת הטיסה שמציפה את כל חברי הטייסת, חברים רבים בה, ניתן להגיד שאפילו כולם, שואפים להיות טייסים בחייל האוויר האמיתי, אחדים מהם אף נמצאים בשלבי התמיינות לקורס הטיס האמיתי.

יהיה שם באמצע גם קטע על מגוון המשימות הרחב של הטייסת ואני אכניס ציטוט של הראל בתור מפקד גף מבצעים...

מה אתם אומרים בנתיים?
#13 · לפני 19 שנים
אחלה עבודה, זה כבר יותר טוב. אני שמח לראות שהשתמשת המון בחומר שכתבתי למעלה, ח"ח 🙂
ד.א., חבר'ה שתפו פעולה, תביאו קצת ציטוטים משלכם, זה יכניס עיניין לכל העסק.
#14 · לפני 19 שנים
מצטער שאני לא פנוי אני פשוט טיפה בלחץ מהמתכונת ביום חמישי...
מחר אני יהיה יותר פנוי כי ביטלתי את העבודה אז אני יוכל להקדיש זמן לכתיבה.
קחו בחשבון רק שהם יקדישו לנו מס' מסויים של עמ' (אם יותר מעמ' אחד) ואם הכל לא נכנס שמה אז הם יערכו, ובטח יערכו גם את הכתבה שנביא להם... אז שימו לב שלא יהיה מפוצץ מידי.

יותם נראה טוב בנתיים מה שהכנתה
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.