103 חברים מחוברים
1 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 1 S
בית פורומים תעופה וביטחון מבצע מוקד
דיון

מבצע מוקד

6 הודעות 1,750 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
שלום, אני עושה עבודת גמר בהיסטוריה על מבצע מוקד, רציתי לשאול אם מישהוא יכול לקשר אותי למידע על הסד"כ הערבי (עיראק, סוריה, ירדן ומצרים) לפני המלחמה... אני צריך מספרים של כל מטוס, אם מישהוא יודע על אתר או ספר שמכיל את המידע הזה אני אודה לו מאוד.
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"
#2 · לפני 16 שנים
יש ספר של אליעזר צ'יטה כהן. עבה וכחול שאני לא זוכר את שמו כרגע.
יצא לאור בתחילת שנות ה90.

הוא מכיל שם לא מעט מידע על קרבות, כוחות וכד' לפני ובזמן המלחמה.
אני לא יודע לומר כמה זה מדוייק (עפ"י אילו מקורות נכתב) אבל זה יכול לתת לך לפחות נקודת יחוס.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 16 שנים
יש את הספר המעולה של דני שלום שמפרט בדיוק מדהים את הסד"כ של כל משתתפי המבצע - אנחנו והם

שמו של הספר הוא: כרעם ביום בהיר
#5 · לפני 16 שנים
uri, שם הספר הוא השמים אינם הגבול? עברתי אליו ואני אחפש עוד קצת מחר, אני מאמין שאין בו מה שאני צריך - סד"כ מדויק של מדינות ערב. כנל לשרון - כרעם ביום בהיר לא מכיל מידע על הסד"כ הערבי. הוא מכיל מידע על הטייסות הערביות והמטוסים שהם מפעילות, אבל לא מספרים. אני צריך לדעת כמה מטוסי מיג 21 וכמה טופולבים הופעלו בכל צבא... תודה בכל זאת
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"
#6 · לפני 16 שנים
הספר של דני שלום מלא בטעויות (כמו כל ספריו של הסופר) ולכן אני לא ממליץ להתבסס עליו.

הספר הטוב ביותר שיצא עד היום על המבצע הוא של Isradecal

http://www.isradecal.com/?storeid=110&view=products&id=3955

הספר הזה עלה לי בזמנו כ 240 ש"ח.

אתה מוזמן לשלוח מייל\להרים טלפון לרענן וייס ולהזמין ישירות ממנו במקום להזמין מהאתר.

כמו כן,בנוגע למתודולגיית המחקר.
ככלל אני לא הייתי מתבסס על המקורות הישראלים גרידא והולך לחקור גם את המקורות הערביים. (במיוחד כשזה מגיע לסד"כ).
מניסיוני ההשוואה בין המקורות היא מעניינת ביותר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.