dorcami כתב/ה:אהלן!
לא מעט פעמים נתקלתי בבעיה שצריך להפעיל לחץ על הסטיק כי המטוס נוטה לעלות או לרדת הרבה יותר ממה שאתה צריך...
ראיתי שהמקזז אחראי לשמור על נוחות במקרה הזה, לכן אשמח לדעת מה זה בדיוק ואיך משתמשים בו בסימולטור...
ניסיתי לשחק עם זה אבל ראיתי שכל פעם שאני מזיז את הג'ויסטיק הוא מתאפס וזה מנדנד את המטוס מלא...
תודה רבה!
קיזוז הוא התאמה בין המצב הניטראלי של הסטיק למצב הניטראלי של המטוס.
לסטיק יש נקודה ניטרלית שהיא המרכז שלו-כשאתה עוזב אותו לגמרי, הוא חוזר למרכז.
למטוס יש גם כן מצב ניטרלי משלו-כשאתה עוזב את הסטיק המטוס מתייצב במצב הטיסה הניטראלי הזה.
בד"כ נשאף שהמטוס יטוס באופן אופקי, בלי לאבד/לאסוף גובה.
כשהמטוס מקוזז לטיסה אופקית, אז המצב הניטראלי של המטוס הוא טיסה אופקית.
במצב מקוזז, נוכל לעזוב את הסטיק והמטוס יתייצב בטיסה אופקית (המצב הניטראלי שלו)
וכתוצאה מכך נוכל לטוס בגובה קבוע בלי להפעיל לחץ על הסטיק.
פיסית, מקזז הוא בסה"כ לוחית קטנה שנמצאת בהגה גובה-(בצילום למטה מופיע הגה גובה והמקזז):

בטיסה מקוזזת-לוחית המקזז מפעילה את הלחץ על הגה הגובה, במקומינו (בעזרת הלחץ מהאוויר הזורם עליה בטיסה).
המקזז הכי חשוב הוא של הגה הגובה, אבל לחלק מהמטוסים יש גם מקזז לשאר ההגהים.
זה הסבר הכי פשטני שיש, הוא לא הנכון ביותר כי ההסבר הנכון יותר מתייחס למושג זוית התקפה, אבל אם אתה לא יודע מה זה מקזז, סביר שאתה לא יודע מה זו זוית התקפה, אז דילגתי על זה
עד כאן פחות או יותר מה זה בדיוק, ולגבי השימוש בסימולטור:
אני מבין שיש לך logitech 3D. כפתורים 3,4 משמשים לקיזוז, כפתור 4 מרים את האף, כפתור 3 מוריד את האף.
לדוגמא, אם המטוס כל הזמן מטפס לך-דחוף סטיק עד שהוא טס ישר, תסתכל מעל החלק העליון של לוח השעונים ביחס לאופק, ותתחיל לשחרר בשיא העדינות טיפ טיפה סטיק(
לא הרבה), האף יתחיל לעלות, תלחץ 3 על הסטיק להחזיר אותו למקום בד"כ יידרשו כמה לחיצות 3. תחזור על התהליך שוב ושוב תנסה לשחרר את הסטיק, האף יעלה תחזיר אותו עם המקזז (כפתור 3), בסוף תגיע למצב שאם תשחרר את הסטיק לגמרי-האף ישאר במקום. ואז אתה טס מקוזז: סטיק משוחרר במרכז, אף קבוע במרכז(אופק) לא עולה או יורד.
מה למעשה עשית? בעזרת המקזז הזזת את המצב הניטרלי של המטוס והתאמת אותו למצב הניטרלי של הסטיק.
כאמור, פישטתי מאד את העיקרון, אני רק אחדד- העובדה שהאף לא עולה או יורד לא אומרת שהמטוס לא מאבד או אוסף גובה, המטוס לא טס בהכרח בגובה קבוע, אבל גובה האף משפיע ישירות על מהירות הטיסה לכן אם תקזז כך שהאף ישאר במקום קבוע, תטוס במהירות פחות או יותר קבועה ולא בהכרח בגובה קבוע. וכאן נכנס המרכיב של כוח מנוע. ואני לא אכנס לזה כאן. ואני פשוט ממליץ לשמוע לעצתי כפי שמפורטת בהמשך.
השימוש במקזז הוא פעולת ההטסה הכי בסיסית, לכן כדאי שתלמד את הבסיס בבית ספר לטיסה וירטואלי ב-VFS או ב-IFS (יש לך את האופציה לבחור), או בשיעורי הטיסה ב-Learning Center של הסימולטור.
עדיף שתלמד את זה באופן נכון ומסודר, במקום לאסוף עצות וטיפים לא מוסמכים (כדוגמת מה שכתבתי לך), טיסה לא לומדים בפורום.
VFS:
http://www.vfs-il.net/vfs/
IFS:
http://www.ifschool.net/fs/
דרך אגב,
שניהם טובים.
מולי