·
לפני 17 שנים
המונח הזה זר לרוב האנשים בעולם,
הוא מתאר את אחד הבקרים המשמשים חלליות לשליטה במרחב.
לחללית, בניגוד למטוס רגיל, יש יכולת תנועה מוחלטת על 3 צירים.
לכל כלי טיס יש שלושה צירים, X, Y ו-Z כאשר ציר הX עובר לאורך כלי הטיס (מהזנב לחרטום), ציר הY עובר לרוחב הכלי, וציר Z עובר באנך.
התנועות האפשריות מסביב לצירים הן גלגול (ציר X), עלרוד (ציר Y) וסיבסוב (ציר Z).
לחללית יש יכולת תנועה גם על הצירים, כלומר הזחה על ציר X (קדימה/אחורה), על ציר Y (ימינה שמאלה) ובאנך (למעלה ולמטה).

השליטה בששת הצירים נעשית ע"י שני בקרים,
RHC (rotational Hand Controller) ששולט על מצב האף ביחס "לאופק" - למעשה מדובר בהתקן שדומה לחלוטין בתיפקודו לסטיק עם שליטה על הסיבסוב ע"י סיבוב הסטיק (twist rudder).
הTHC שולט על תנועות ההזחה.
הTHC מותקן כך שהבקר עצמו בולט מהקיר וניתן להזיזו לכל הכיוונים הדרושים (למעלה, למטה, ימינה ושמאלה) אבל גם ניתן למשוך ולדחוף אותו.. מה שמוסיף לאתגר ההנדסי.

THC בעבודה

כדי לסבך עניינים אפילו יותר אני צריך שהוא ישדר למחשב "לחיצות מקלדת" ולא כפתורים בג'ויסטיק בגלל אילוצי תוכנה (המשחק עבורו זה מיועד) ולכן לא יכולתי להשתמש בLPTSWITCH בסיסי.
את הפיתרון לעניין הזה מצאתי בצורת בקר יעודי למכונות ארקייד ביתיות.
http://www.ultimarc.com/ipac1.html
לבקר זה גרסאות PS2 וUSB, אני בחרתי בUSB למען תאימות מלאה לכל מחשב (גם בעתיד).
בתכנון המכניקה עדיין אני בבעיה, אני מתלבט בין הזמנת בקר למכונות ארקייד (בערך 10$ ללא משלוח) ולנסות להתאימו לתוספת תנועה קדימה ואחורה.
או לחילופין לבנות מ0 משהו, תוך שימוש במיקרו-סוויצ'ים (כרגע אני זומם על לחצנים של עכבר).
ככה או ככה, הפרוייקט בחיתוליו ומעת לעת אני אעדכן את השירשור עד לסיומו של הפרוייקט (לטוב או לרע).
דו"ח עלויות:
בקר I-PAC VE ומשלוח - 59$
בקר ארקייד HAPP (ומשלוח) - 20$
לחצנים, מחברים, דיודות וכו' - 100 שקל
צבעים, טושים ושאר ציוד משרדי נלווה - 70 שקל
הוא מתאר את אחד הבקרים המשמשים חלליות לשליטה במרחב.
לחללית, בניגוד למטוס רגיל, יש יכולת תנועה מוחלטת על 3 צירים.
לכל כלי טיס יש שלושה צירים, X, Y ו-Z כאשר ציר הX עובר לאורך כלי הטיס (מהזנב לחרטום), ציר הY עובר לרוחב הכלי, וציר Z עובר באנך.
התנועות האפשריות מסביב לצירים הן גלגול (ציר X), עלרוד (ציר Y) וסיבסוב (ציר Z).
לחללית יש יכולת תנועה גם על הצירים, כלומר הזחה על ציר X (קדימה/אחורה), על ציר Y (ימינה שמאלה) ובאנך (למעלה ולמטה).

השליטה בששת הצירים נעשית ע"י שני בקרים,
RHC (rotational Hand Controller) ששולט על מצב האף ביחס "לאופק" - למעשה מדובר בהתקן שדומה לחלוטין בתיפקודו לסטיק עם שליטה על הסיבסוב ע"י סיבוב הסטיק (twist rudder).
הTHC שולט על תנועות ההזחה.
הTHC מותקן כך שהבקר עצמו בולט מהקיר וניתן להזיזו לכל הכיוונים הדרושים (למעלה, למטה, ימינה ושמאלה) אבל גם ניתן למשוך ולדחוף אותו.. מה שמוסיף לאתגר ההנדסי.

THC בעבודה

כדי לסבך עניינים אפילו יותר אני צריך שהוא ישדר למחשב "לחיצות מקלדת" ולא כפתורים בג'ויסטיק בגלל אילוצי תוכנה (המשחק עבורו זה מיועד) ולכן לא יכולתי להשתמש בLPTSWITCH בסיסי.
את הפיתרון לעניין הזה מצאתי בצורת בקר יעודי למכונות ארקייד ביתיות.
http://www.ultimarc.com/ipac1.html
לבקר זה גרסאות PS2 וUSB, אני בחרתי בUSB למען תאימות מלאה לכל מחשב (גם בעתיד).
בתכנון המכניקה עדיין אני בבעיה, אני מתלבט בין הזמנת בקר למכונות ארקייד (בערך 10$ ללא משלוח) ולנסות להתאימו לתוספת תנועה קדימה ואחורה.
או לחילופין לבנות מ0 משהו, תוך שימוש במיקרו-סוויצ'ים (כרגע אני זומם על לחצנים של עכבר).
ככה או ככה, הפרוייקט בחיתוליו ומעת לעת אני אעדכן את השירשור עד לסיומו של הפרוייקט (לטוב או לרע).
דו"ח עלויות:
בקר I-PAC VE ומשלוח - 59$
בקר ארקייד HAPP (ומשלוח) - 20$
לחצנים, מחברים, דיודות וכו' - 100 שקל
צבעים, טושים ושאר ציוד משרדי נלווה - 70 שקל
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים · 3 עריכות