אני קצת חורג ממנהגי ומתחיל את השירשור הזה נצח לפני השיגור, לא התרגשתי כלכך ממשימה קרבה כמו שאני מתרגש מזאת ועקב כך אתם הולכים "לסבול" עדכונים בלתי פוסקים.
תקציר האירועים - ב5/4 דיסקברי מתוכננת להמריא לתחנת החלל הבינ"ל במסגרת STS-131, המשימה ה131 של מעבורת החלל (הם סוף סוף הצליחו לגרום למשימות ולמספרים שלהן להתאזן). המשימה ה38 של דיסקברי (זקנת השבט) והמשימה ה33 לתחנת החלל (מתוכן 11 יהיו שייכות לדיסקברי)
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2252 מיקום: ס'תכל אחורה
נשלח: 23:08 ,5 מרץ 2010, ו' כותרת הודעה:
וואו, מדהים!
אני כבר לא יכול לחכות, תודה שאתה מעדכן אותנו אורי. _________________
מבצעים זאת ע"מ שהצוות יהיה מורגל בנהלי הכניסה והיציאה ולתרגל הימלטות בחירומים שונים.. (וכמובן שיהיה מה לצלם)
היום הוכנס גם הMPLM למיכל המטען של המעבורת.
המטען מוכן בנפרד מהחללית, ומובל לכן השיגור שם הוא מוטען למעבורת.
שימו לב לאנשים מסביב.. תא המטען של המעבורת אורכו 60 רגל וקוטרו 15 רגל.
כלומר כמעט 20 מטר אורך עם קוטר של כמעט 5 מטרים - אפשר להכניס לשם אוטובוס.
סוכנות החלל האיטלקית (חטיבה בתוך סוכנות החלל האירופאית) אחראית היתה על יצור שלושה MPLMים. הם בחרו לקרוא להם על שם שלושה אמנים מפורסמים מתקופת הרנסנס.. לאונרדו, רפאלו ודונאטלו. וכן, גם נאס"א חשבו כמוכם..
טוב,
עדכון,
התגלתה דליפה באחד משסתומי הבידוד באחד מפודי הOMS.
הם ינסו לסדר את זה על כן השיגור, אך השסתום לא ניתן לתחזוקה על הכן.
במידה והניסיונות לעקוף את הבעיה לא יצלחו, לא תהיה מניעה אלא להחזיר את המעבורת להאנגר ושם לפרק את הפוד ולתקן את הבעיה. מה שיגרום לדחיה משמעותית של השיגור (שבוע+ במקרה הטוב, צריכים להחזיר את המעבורת לVAB, לנתק אותה ממיכל הדלק, להחזיר אותה להנגר שלה OPF, לפרק את הפוד, לתקן/להחליף, להחזיר את המעבורת לVAB, להעמיס אותה שוב על מיכל הדלק ולהחזיר אותה לכן השיגור.... דחיה דחיתית )
ככה נראה פוד OMS בלי המעבורת.
_________________ אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2252 מיקום: ס'תכל אחורה
נשלח: 17:01 ,14 מרץ 2010, א' כותרת הודעה:
מקסימום ידחו את זה בשבוע וזה יהיה ביום הולדת שלי, ואז יהיה לי עוד משהו לצפות מהיום הזה... _________________
בהתחשב בעובדה שדיסקברי צריכה לטוס עוד פעם בנובמבר, ואין תקציב למשוך את טיסות המעבורת עד 2011 - הם לא יעשו את זה אם אין להם ברירה אחרת. _________________ אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
טוב, השיגור עדיין בסכנה.
צוות ההערכה בודק את מצב שאר השסתומים והוסתים במערכת הפגועה.
הם צפויים לסיים את סבב הבדיקות מתישהו ביום חמישי שעון ישראל ואז לקחת החלטה.
טוב,
הבאז בפורומים באינטרנט מביע אופטימיות זהירה, ככה"נ הם ימשיכו הלאה בהכנות לשיגור, ועדת ההערכה אמורה להתכנס ביום שני או שלישי ולקבל החלטה.
בכל מקרה,
אני לא אהיה בארץ בזמן השיגור (ב"ה) - אני נוסע מחר להשגיח עליהם שלא יעשו שטויות..
אז תהנו לכם ואני אנסה לשמור אותכם מעודכנים כמה שאוכל. _________________ אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
הצטרף בתאריך: Jun 30, 2009 הודעות: 1504 מיקום: הרצליה
נשלח: 13:32 ,19 מרץ 2010, ו' כותרת הודעה:
כיף לך, תהנה שמה ותגיד לנו איך זה מקרוב!
יש מצב לכמה תמונות מהשיגור? _________________ נועם ישכר, FSX Deluxe ,REX ,4X-NOM.
בוגר קורס CVFR 17 ב-IFS.
Intel i7 2.8 Ghz, nVidia GTS 250, 8 RAM, 1 TB
Unanimous "go" decision for STS-131 launch on April 5 at 6:21 a.m. EDT. _________________ אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה